Klaus Iohannis l-a desemnat pe Ludovic Orban premier. Când va fi votat noul guvern

Ultima actualizare:

    Ludovic Orban, autoizolat din cauza noului coronavirus, își va prezenta programul de guvernare prin teleconferințăfoto: arhiva Click!
Ludovic Orban, autoizolat din cauza noului coronavirus, își va prezenta programul de guvernare prin teleconferințăfoto: arhiva Click!

După săptămâni întregi de tărăgănare, procesul de învestire a unui nou guvern se va desfășura acum pe repede-înainte, în contextul răspândirii Covid-19 pe teritoriul României. Klaus Iohannis le-a transmis liderilor politici că îl va desemna pe Ludovic Orban pentru funcția de premier, iar conducerea Parlamentului va stabili o procedură de urgență pentru audierea miniștrilor și votul de învestitură.

UPDATE Președintele Klaus Iohannis l-a desemnat din nou premier, vineri, pe Ludovic Orban, afirmând că toate partidele parlamentare i-au promis că se vor implica pentru învestirea rapidă a noului Guvern, „posibil deja mâine”.

Conducerea Parlamentului se reunește vineri de la ora 17 pentru a stabili o procedură rapidă pentru audierea miniștrilor și votul de învestitură. Conform unor surse politice citate de Digi 24, atât audierile, cât și votul urmează să aibă loc sâmbătă, procedura fiind una foarte strictă după ce senatorul PNL Vergil Chițac a fost depistat poztiv la coronavrius. Acesta din urmă a avut, în această săptămână, mai multe întâlniri cu lideri și parlamentari ai PNL. 

Procedura de învestire a guvernului va fi una cu desăvârșire nouă, mai ales că premierul desemnat se va afla în autoizolare la Vila Lac. Cel mai probabil, Ludovic Orban va prezenta programul de guvernare prin videoconferință. 

Audierea miniștrilor ar putea fi făcută de asemenea prin videoconferință, au precizat sursele citate. 

PSD votează guvernul

Marcel Ciolacu și-a anunțat printr-un mesaj colegii din PSD că mâine va fi dat votul pentru un nou guvern, urmând ca președintele Klaus Iohannis să îl propună tot pe Ludovic Orban. Conform mesajului obținut de Digi24, Ciolacu le transmite parlamentarilor PSD să voteze Guvernul Orban 2 și avertizează că de săptămâna viitoare este posibil ca activitatea Parlamentului să fie suspendată.

„Stimați colegi, este absolut necesar ca mâine să învestim un Guvern cu puteri depline, având în vedere că Parlamentul probabil își va suspenda activitatea în scurt timp. Vă rog să fiți mâine de dimineață în București și să participați la ședință. Vă asigurăm că vor fi luate toate măsurile necesare pentru a fi protejați. Vom intra pe rând în sală, în grupuri mici și nu înainte de a face cu toții testul COVID-19. Să fim responsabili și să ne gândim că în aceste momente grele pentru țară punem mai presus de noi sănătatea și siguranța oamenilor”, le-a transmis Ciolacu colegilor din partid.

Citește și:

Un senator liberal, confirmat cu noul coronavirus. Premierul Orban și conducerea PNL, autoizolați

Traian Băsescu, despre «circarul» Ludovic Orban: «Eu l-aș interna fără să-l mai caut dacă e bolnav»

Senatorul PNL Vergil Chițac, confirmat cu Covid-19

Toți membrii BPN al PNL se vor izola la domiciliu, a anunțat Ludovic Orban, după ce senatorul Vergil Chițac a fost confirmat cu noul coronavirus. Chițac a participat recent la o reuniune internațională NATO, iar luni a fost în Parlament. Joi, în contextul unor informații apărute în presă despre o eventuală infectare a acestuia cu Covid-19, senatorul a dezmințit vehement pe pagina personală de Facebook.

image
image
image
image
image
image
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net