Un senator liberal, confirmat cu noul coronavirus. Premierul Orban și conducerea PNL, autoizolați

Ultima actualizare:

    Ludovic Orban a anunțat că guvernul intră în autoizolarefoto: arhiva Click!
Ludovic Orban a anunțat că guvernul intră în autoizolarefoto: arhiva Click!

Situație fără precedent în România! Premierul interimar Ludovic Orban a declarat vineri că, având în vedere că senatorul Virgil Chiţac, diagnosticat cu coronavirus, a participat la reuniunea Biroului Politic, toţi membrii conducerii liberale se vor izola la domiciliu, iar toţi senatorii din grupul senatorial au obligaţia să se izoleze.

Ludovic Orban a precizat că diagnosticele vor fi făcute publice. La ora scrierii acestei știri, în România sunt 70 de cazuri de coronavirus confirmate

”Având în vedere că senatorul Virgil Chiţac a participat la reuniunea Biroului Politic, toţi membrii Biroului Politic se vor izola la domiciliu. Toţi senatorii din grupul senatorial au obligaţia să se izoleze. Nu aşteptăm ancheta epidemiologică, atât timp cât există riscul, a declarat Orban. El a spus că toţi miniştrii şi membri de partid prezenţi vineri la şedinţa conducerii liberale vor fi testaţi.

În aceste condiții, PNL nu va participa la negocierile de la Cotroceni cu președintele Iohannis pentru desemnarea unui nou prim-ministru, după ce FLorin Cîțu și-a depus mandatul cu numai câteva minute înainte de votul din Parlament, joi.

Senatorul Vergil Chițac susținea, joi, că are o simplă răceală

Senatorul a fost, luni, în Parlament, iar joi a dezmințit vehement informațiile publicate de Antena3, conform cărora ar fi contractat noul coronavirus. Chițac a participat recent la o reuniune internațională NATO. În acest moment sunt infectați și asistentul personal al senatorului, precum și fiul și soția acestuia. Toți cei patru, aflați în izolare la domiciliu, vor fi transportați la Spitalul județean Constanța.

Senatorul Vergil Chițac a refuzat să se autoizoleze la primele simptome, susținând că are o simplă răceală
Senatorul Vergil Chițac a refuzat să se autoizoleze la primele simptome, susținând că are o simplă răceală

Joi, Vergil Chițac a declarat că are o simplă răceală și că s-a creat o adevărată isterie, dar că și-a făcut testul preventiv, ca să spulbere orice îndoială:

”Constat că s-a creat o adevărată isterie în plan social vizavi de o așa zisă infectare a mea cu Coronavirus. Informația vine exact pe fondul votului din Parlament de astăzi, pentru învestirea Guvernului Cîțu. Este adevărat că ieri am anunțat că nu pot participa la vot pentru că sufăr de o răceală și voi rămâne acasă. Totuși, nu știu în ce context colegii din Parlament au tras de la sine concluzia că sunt suspect de Coronavirus și au făcut public acest lucru. Menționez că sunt sub medicație de două zile și nu am simptome de Coronavirus. Totuși, pentru a înlătura orice suspiciune, am solicitat efectuarea unui test și vă voi ține la curent”, a transmis Vergil Chițac, joi după-amiază, pe Facebook.

Citește și:

Reprezentant OMS: «Strănutul nu este un simptom al Covid-19». La ce trebuie să fiți atenți

Studiu Coronavirus. Covid-19 rămâne în organism şi cinci săptămâni de la infectare

Premierul interimar Ludovic Orban, izolat la Vila Lac 1

”Vom fi la dispoziţia medicilor, pentru a se face ancheta cu toate persoanele cu care am intrat în contact. Eu, ca premier interimar, mă voi izola la Vila Lac, de unde voi lua toate deciziile. Miniştrii vom vedea unde se vor izola, până la sosirea rezultatelor. Le-am recomandat să nu aibă niciun contact cu niciun angajat.Toți senatorii PNL au obligația să se autoizoleze. Mă voi izola la Vila Lac 1 unde vom avea toate atribuțiile exercitate.Urmează să luăm o decizie pentru a vedea unde se izolează miniștrii.

Pentru membrii BEx am cerut să li se preleveze probe, după prelevare, toți se vor izola la domiciliu. Există un Guvern. Miniștrii trebuie să rămână în funcțiune pentru a lua decizii și pentru a apăra sănătatea cetățenilor. este aproape funcțional softul care ne permite organizarea ședințelor de Guvern online”, a precizat Ludovic Orban, care a dat asigurări că miniştrii îşi vor exercita toate atribuţiile, potrivit news.ro.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net