Klaus Iohannis, către medici: «Știm că vor veni zile și mai grele, dar avem încredere în voi»

Ultima actualizare:

    Personalul medical este nemulțumit din cauza lipsei echipamentului de protecțiefoto: Shutterstock
Personalul medical este nemulțumit din cauza lipsei echipamentului de protecțiefoto: Shutterstock

În condițiile în care tot mai mulți medici amenință cu demisia din cauză că sunt trimiși să lupte împotriva noului coronavirus fără echipamente de protecție, președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj de încurajare.

Președintele Klaus Iohannis a transmis marți un mesaj de încurajare pentru cadrele medicale, într-un context foarte tensionat, determinat de lipsa echipamentelor de protecție și de numărul tot mai mare de infectări cu noul coronavirus în spitalele din țară.

Președintele a dat asigurări că personalul medical va primi echipamentele necesare, pentru că deja au început să sosească materialele de protecție. 

„Un gând bun și o încurajare vreau să exprim pentru medici și întreg personalul medical.

Știm că vă este greu, dar voi sunteți în prima linie. Noi, toți românii ne uităm la voi cu speranță și încredere. Sunteți linia de apărare a populației în fața acestui virus.

Știm că vor veni zile și mai grele, dar avem încredere în voi, iar noi vom face tot ce putem pentru a vă asigura materialele de care aveți neovie.

Am încheiat o întâlnire de lucru. Am discutat situația din spitale și vreau să vă asigur pe voi, medici, personal medical, că noi ne facem treaba. Au început să sosească de peste tot materiale de protecție, lucrurile se mișcă. Și acestea vor ajunge în cel mai scurt timp în spitale.

Am solicitat astăzi să se facă peste tot în spitale instructajul. Am solicitat celor responsabili să mărească alocările bugetare pentru spitale.

Autoritățile își fac treaba și vă rog pe toți să ne facem treaba așa cum se cuvine”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Citește și:

Asistentele medicale de la ATI Orăştie au revenit la muncă. Cele de la Spitalul CFR Timișoara au demisionat în bloc

O lună de luptă cu noul coronavirus: șase spitale pe butuci, 18 decese și peste 1000 de contaminați

Klaus Iohannis, mesaj pentru suceveni. ”Nu sunteți singuri”

Președintele a transmis și un mesaj pentru suceveni, după ce orașul și opt localități limitrofe au intrat, de luni, în carantină totală.

„A fost nevoie de o măsură de carantinare pentru Suceava și comunele care înconjoară.

Această măsură a fost luată la timp, dar dragi suceveni, nu sunteți singuri. Suntem cu toții în gând alături de voi. Vom avea grijă ca tot ce este necesar să ajungă la voi, însă vă rog din suflet, respectați ceea ce autoritățile impun. Respectați normele de deplasare, normele de igienă. Nu ieșiți decât atunci când e absolut necesar.

Aceste măsuri sunt necesare pentru a vă proteja și pentru a îngrădi răspândirea virusului”, a mai declarat Klaus Iohannis.

image
image
image
image
image
image
Horia Constantinescu scaled webp
top10 art geronimo jpg jpeg
controlor tren jpg
postas greva jpg
Paine mucegaita jpg
autostrada soarelui radio constanta 1 jpeg
Captură de ecran din 2024 03 27 la 23 11 52 png
flori jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net