Suceava, primul oraș care intră în carantină totală. 13 decese anunțate luni seara

suceava-ambulanta.jpg

suceava
Suceava este primul oraș din România intrat în carantină totală din cauza răspândirii noului coronavirus
foto: Google Street View

După ce au anunțat nu mai puțin de 13 decese aici, luni seara, autoritățile au declarat Suceava primul oraș care intră în carantină totală. Ministrul de Interne Marcel Vela a anunțat intrarea în vigoare a Ordonanței Militare 6, prin care orașul Suceava și câteva localități limitrofe intră în carantină.

”Este o situație complexă si trebuie analizată punctual și național. Evoluția cazurilor din Suceava, densitatea îmbolnăvirilor, riscul răspândirii infecțiilor, analizele cu specialiștii, toate acestea au făcut să luăm o decizie extrem de importantă. Am emis Ordonanța Militară 6 privind instituirea măsurii de carantinare a municipiului Suceava și a comunelor limitrofe”, a anunțat ministrul Vela într-o conferință de presă.

Iată ce prevede Ordonanța Militară 6

  • Instituirea măsurii de carantină totală în Suceava plus zona limitrofă formată din următoarele opt comune: Adâncata, Salcea, Ipotești, Bosanci, Moara, Șcheia, Pătrăuți și Mitocu Dragomirnei.
  • Se instituie pe perioada stării de urgență o zonă de protecție în jurul zonei carantinate
  • În zona carantinata este permisă intrarea și ieșirea pentru transportul de mărfuri, persoanele care nu locuiesc, dar desfășoară activități economice în zonă.
  • Firmele de transport feroviar persoane nu vor comercializa bilete pentru zona carantinată.
  • Aplicarea măsurilor de verificare și control revine MAI și MAPN
  • Accesul pe aeroportul din Suceava doar pentru zboruri cu aeronava de stat, servicii medicale de urgență etc.
  • Consiliul județean plus primarii din zona de carantinare vor lua măsuri de a funcționa serviciile de protecție și asistență profesională, servicii de utilități publice, aprovizionare alimente persoane neajutorate.

Luni, la ora 20.00, la Suceava erau confirmate 593 de cazuri de infecție cu noul coronavirus.

Loading...
 
 

Citește și