Alegeri prezidențiale 2019 Exit Poll: Ce diferență de voturi este între Iohannis și Dăncilă

colaj-dancila-iohannis.jpg

Alegeri prezidențiale 2019 Exit Poll
Foto: Colaj Click/ Inquam Photos

Duminică, 24 noiembrie, vom afla rezultatele parțiale ale exit-pollurilor care pot anunța deja viitorul președinte al României. Exit poll-urile anunță deja o diferență majoră între voturile primite de cei doi candidați, Iohannis și Dăncilă.

Se pare că până la jumătatea zilei de duminică, potrivit unor sondaje citate de Adevărul, există o diferență semnificativă între cei doi candidați de anul acesta rămași în turul II, Klaus Iohannis, din partea PNL, și Viorica Dăncilă, PSD. 

Klaus Iohannis conduce în alegerile prezidențiale 2019

Ultimul sondaj de opinie de la ora 16:00 arată că distanța dintre candidați a crescut la 25%, porivit datelor provenite de la institutele de specialitate. Diferența dintre cei doi candidați poate crește cu încă 3% până la ora 21:00, ora la care se închid urnele. De asemenea, și voturile din diaspora se vor adăuga la acest procentaj, având în vedere că datele menționate anterior nu includ momentan și voturile românilor din străinătate. Din diaspora mai poate veni un procent de circa 8% diferență între candidați. 

  • 1. Exit- Poll PNL  Klaus Iohannis - 66% Viorica Dăncilă-  34%
  • 2. Exit- Poll PSD Klaus Iohannis- 65% Viorica Dăncilă - 35% 

Până la jumătatea zilei, Klaus Iohannis conduce detaşat în competiţia cu Viorica Dăncilă pentru Palatul Cotroceni, potrivit sondajelor obţinute de Adevărul. La jumătatea zilei, diferenţa dintre candidatul PNL şi candidatul PSD este aproape dublă, românii mobilizându-se masiv pentru votul din turul II. Comparativ cu turul I, în ţară s-au prezentat la urne cu 398.652 mai mulţi votanţi până la jumătatea zilei, iar în diaspora au votat cu 170.000 mai mulţi români. La nivelul Capitalei prezenţa la vot este de peste 38,51%. În țară au votat în total 8.5 milioane de români. 
Deputatul USR Cătălin Drulă a anunțat, pe Facebook, că președintele Klaus Iohannis a obținut cele mai multe voturi în Auckland (Noua Zeelandă) și Sidney (Australia).

 

 

 

 

  

 

 

 

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1