Klaus Iohannis a anunțat amânarea plății ratelor la bănci cu până la 9 luni

Ultima actualizare:

    În perioada Coronaviruslui se acordă anulări la plata ratelor, dar  nu mai târziu de 31 decembriefoto: arhiva Click!
În perioada Coronaviruslui se acordă anulări la plata ratelor, dar nu mai târziu de 31 decembriefoto: arhiva Click!

Miercuri, a avut loc, la Cotroceni, sub conducerea președintelui Klaus Iohannis, o nouă ședință de evaluare și prezentare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei COVID-19 cu participarea Prim-ministrului Ludovic Orban și alți membri ai guvernului. La final, Iohannis a făcut o declarație de presă, precizând că „este nevoie de măsuri speciale în vremuri speciale”. El a anunțat o rectificare bugetară extraordinară și o ordonanță de urgență ce va permite amânarea plății ratelor la bănci cu până la 9 luni.

O nouă ședință de evaluare și gestionare a epidemiei de coronavirus a avut loc, miercuri, la Cotroceni. La ea au participat, în afară de Prim-ministrul Ludovic Orban, mai mulți membri ai guvernului: Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela Ministrul Finanțelor Publice, Vasile Cîțu, Ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă, Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Violeta Alexandru, și Ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, Lucian Bode.

Klaus Iohannis: ”Noi am înţeles că şi românii au probleme imense”

La finalul acesteia, Iohannis a anunțat două măsuri importante, prima dintre ele fiind o rectificare bugetară extraordinară făcută pentru a oferi mai mulți bani pentru sănătate, dar și persoanelor ce se vor afla în șomaj tehnic.

„Noi am înţeles că şi românii au probleme imense, şi firmele au probleme foarte mari. Dorim să venim cu măsuri de sprijin şi pentru oamenii simpli şi pentru firmele româneşti pentru a nu sacrifica mai mult decât este necesar. Criza se va termina la un moment dat, iar atunci ne dorim ca România să fie în stare să repornească imediat economia.

Sunt două măsuri pe care le-am convenit: Se conturează o rectificare bugetară extraordinară care se face pe 2 paliere: mai mulţi bani pentru Sănătate, prima prioritate. Este evident nevoie şi de oameni şi de bani. A doua chestiune se referă la cei care nu mai pot merge la serviciu pentru că se închide firma sau intră în şomaj tehnic. Trebuie să suplinim banii pentru şomaj tehnic”, a declarat președintele Iohannis.

O altă măsură menționată de șeful statului a fost o Ordonanță de Urgență a guvernului ce va permite amânarea ratelor la bănci, la cerere, cu până la nouă luni, atât pentru firme, cât și pentru persoanele fizice.

”Guvernul este pregătit să dea mâine ordonanţă care permite amânarea plăţii ratelor la bancă, pentru persoanele fizice şi firmele din Româna, la cererea celor care au datorii la bănci. Ratele pot fi amânate cu până la 9 luni, până la finalul anului. Suntem convinşi că până atunci economia îşi va reveni”, a mai afirmat președintele Iohannis.

Citește și:

Oficial! De miercuri, persoanele peste 65 de ani au voie să se deplaseze numai între orele 11 și 13

LIVE CORONAVIRUS ROMÂNIA. 906 de persoane infectate, 13 decese, 86 de cazuri vindecate

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tractorul brasov jpg
image
image
image
image
image
image
musetel jpeg
coins 1726618 1280 jpg
Marea Neagra dupa furtuna sursa foto A I  2 jpeg
nasa china spatiu jpg
image png
italian masini bucuresti jpg
foto1 viol jpg
nasa foto pexels
image
actualitate.net
image
actualitate.net