Klaus Iohannis anunță că numărul îmbolnăvirilor de coronavirus este în creștere

Ultima actualizare:

    Klaus Iohannis cere vigilență în continuare în bătălia cu virusul ucigaș
Klaus Iohannis cere vigilență în continuare în bătălia cu virusul ucigaș

După ce miercuri a anunțat data la care regulile anti-coronavirus vor fi relaxate, președintele Klaus Iohannis a avertizat joi, că în România există o creştere semnificativă a cazurilor confirmate în ultimele 24 de ore de îmbolnăvire cu virusul ucigaș.

Din păcate am depășit numărul de 10.000 de persoane infectate. Aceste date arată că suntem încă pe un trend ascendent și trebuie să respectăm cu strictețe, aș spune aproape cu sfințenie, măsurile de protecție și distanțare social. Cele mai multe state sunt încă în primele stadii ale epidemiei. Dovezile medicale sugerează că cea mai mare parte a populației lumii se poate contamina, există un risc major ca epidemia să se reaprindă foarte ușor. Toate acestea arată că eforturile naționale trebuie dublate de un efort comun la nivel european”, a declarat Iohannis despre modul în carev evoluează virusul ucigaș. El a anunțat că joi, de la ora 16,00, voi participa la o nouă videoconferință cu membrii UE.

”Foaia comună de parcurs pentru relansarea economică, prezentată recent, e principalul subiect pe care îl vom aborda. Acest document definește un set de principii care vor sta la baza viitorului plan de relansare economic. Avem nevoie de o astfel de foaie de parcurs iar România susține inițiativă. Trebuie să consolidăm substanțial capacitatea UE în domeniul sănătății. Acesta va fi un element esențial în construirea autonomiei noastre strategice. Un alt obiectiv e asigurarea unui program masiv de investiții, axat pe consolidarea industriilor esențiale. E necesară o finanțare substanțială la nivel european. Voi susține crearea unui fond de redresare economică, ca un instrumente suplimentar față de măsurile luate anterior”, a dezvăluit președintele. Iohannis a anunțat că până acum au fost deja mobilizate pentru România, 1,5 miliarde de euro din bugetul UE.

Citiți și

Președintele Iohannis despre primul caz de coronavirus: Nu există niciun motiv real de panică

Președintele Klaus Iohannis a decretat stare de urgenţă în România, din cauza epidemiei de coronavirus

image
image
image
image
image
image
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
image
actualitate.net
image
actualitate.net