Italia. Gestul eroic al unui șofer român care a făcut infarct în timp ce era la volanul unui TIR. Cum a salvat zeci de vieți

Ultima actualizare:

    Mihai a murit la volanul unui TIR, în Italia.Foto: observatornews.ro
Mihai a murit la volanul unui TIR, în Italia.Foto: observatornews.ro

Un șofer român de TIR și-a dat ultima suflare lângă cabină, pe mijlocul unei autostrăzi din Italia. Bărbatul a simțit cum i se face rău și, cu ultimele puteri, a reușit să oprească autotrenul și să coboare din el, prăbușindu-se imediat. Prin gestul său, a evitat o tragedie de proporții.

Mihai avea 46 de ani și luni a făcut ultima sa cursă pe pământ și s-a oprit în ceruri. În timp ce-și conducea TIR-ul, a simțit că i se face rău. Ultimul său gest a fost să tragă de volan, astfel încât să poată opri autotrenul în siguranță, lângă balustrada care separă sensurile de mers. Astfel, prin manevra sa a salvat numeroase vieți, scrie observatornews.ro.

A ieșit din cabină și s-a prăbușit

Evenimentul s-a întâmplat luni, în jurul orei 13.00, pe A21, lângă Cremona. Mihai a opreit într-o zonă sigură camionul, a mai apucat să coboare din cabină și s-a prăbușit la pământ. Alți șoferi care au văzut manevra românului au oprit să vadă ce se întâmplă și au chemat de urgență o ambulanță. Medicii sosiți la fața locului au constatat că Mihai era deja mort, după un infarct care i-a fost fatal.

A oprit TIR-ul într-un loc sigur

Gestul șoferului român a devenit viral, foarte mulți oameni care îți câțtigă existența din această meserie calificându-l drept unul eroic. Unul dintre aceștia, pe nume Ilie Matei, a scris pe Facebook:

”Și da, ultimul lui gest a fost eroic. A scos camionul în afara carosabilului pentru a evita o tragedie mult mai mare, apoi a decedat lângă fierul ce îi fusese partener de drum până la final. Ăștia sunt șoferii profesioniști români, dedicați până în ultimul moment! Aproape zilnic mor de-ai noștri ca și soldații într-un război cu un inamic nevăzut. Stresul, oboseala sunt principalele cauze ce duc la dispariția zilnică a oamenilor ce își câștigă existența de pe urma unui volan. (...) Suntem răspunzători permanent de viața noastră și a celor din jurul nostru și cu un singur gest greșit putem provoca tragedii de neimaginat. Aici pe șosea, orice greșeală se plătește, orice semn de slăbiciune te poate ucide, orice gest iresponsabil poate distruge multe familii. De astăzi suntem mai puțini cu unul. Unul ce a fost responsabil până la final.”

Mai citește și:

Accident grav în Italia. 4 români au murit. Printre victime: un bebeluş şi un băiat de 10 ani

Accident mortal în Italia: un român și iubita lui au zburat din mașină după ce șoferița a lovit un mistreț pe șosea

image
image
image
image
image
image
pensionar jpg
bebelus jpg
istoria otopeni jpg
lumnare aprinsa slujba de inviere biserica jpeg
echinoctiul 2019 primavara jpeg
ninsori si ger in martie getty jpg
copii calatorie avion jpg
3 lacul ursu jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net