Învățătoarea din scandalul mărțișorului ”urât”: ”Este în vitrina clasei, în dulap”

Ultima actualizare:

    Învățătoarea Gheorghița Amzărescu susține că reacția ei a fost interpretată greșitfoto: captură/Digi24
Învățătoarea Gheorghița Amzărescu susține că reacția ei a fost interpretată greșitfoto: captură/Digi24

Gheorghița Amzărescu, învățătoarea din Plopești, județul Argeș, acuzată că ar fi umilit un elev din cauza unui mărțișor primit de 1 Martie, a explicat la Digi24 ce s-a întâmplat în clasă după incidentul care a provocat atât de multă emoție în ultimele zile.

Învățătoarea Gheorghița Amzărescu susține că nu a folosit niciodată cuvântul ”urât” cu referire la mărțișorul primit. Amzărescu spune că a crezut inițial că mărțișorul a fost cumpărat, acesta fiind motivul pentru care l-a dojenit pe elevul respectiv.

”Pe 1 martie, am intrat în clasă, am salutat copiii în mod cuviincios, ca de fiecare dată, și elevul acesta despre care s-a făcut un subiect de discuție a venit la mine când am ajuns la catedră. Într-o mână avea un mărțișor confecționat de mărime mai mare, eu am crezut că e cumpărat – și am și spus: de ce ai cumpărat? – și într-o mână cu o ciocolată. Am spus: de ce ai dat atâția bani, pentru că știu că sunt scumpe. Era de ajuns celălalt obiect. Zic: mulțumesc, pune-l pe catedră, pentru că acum nu vă mai pot îmbrățișa.

Le-a lăsat pe catedră, a mers în bancă. Când a ajuns în bancă, a spus: e făcut de tatăl meu. Foarte bine, o să-l pun în vitrină. Și este în vitrina clasei, în dulap, cu atât mai mult cu cât e confecționat și îl avem aici ca model și, fiind în prima bancă, îl poți observa mereu.

În clasă totul a decurs normal, ca într-o zi normală, cu veselia lor de copii, cu mersul în pauză. Absolut nicio rază de tristețe.

Probabil e o interpretare. Atâta timp cât spune... prima reacție cu cuvântul «urât», nici n-a existat în exprimarea mea, nu a existat acel cuvânt nici toată ziua. Eu nu folosesc acest cuvânt. În special în clasă nu folosesc așa ceva”, a relatat învățătoarea la Digi24.

Părinții elevului au făcut sesizare la Inspectoratul Școlar Argeș

Părinţii băiatului, care are un diagnostic de hiperactivitate, au făcut sesizare şi la Inspectoratul Şcolar Argeş şi precizează că au venituri foarte mici ca să îşi poată permite să cumpere mărţişoare. În plus, băieţelul are o afecţiune oftalmologică, având nevoie de intervenţii chirurgicale la ambii ochi. Rudele copilului spun că acesta este extrem de afectat de incident şi că nu mai vrea să meargă la şcoală de frica învăţătoarei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
pinguin chinstrap istock jpg
Joe Biden in timpul discursului din 7 martie 2024 Foto EPA EFE jpg
cum să cureţi mobila din lemn jpeg
image png
criza epilepsie jpg
Traficul din Bucureştiul de altădată, în imagini jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net