Inundații catastrofale. O sută de localități sub ape. În județul Galați a turnat 100 litri/mp

Ultima actualizare:

    Pompierii se luptă de cinci zile cu inundațiile provocate de ploile torențiale din aproape toată țaraFOTO: IGSU
Pompierii se luptă de cinci zile cu inundațiile provocate de ploile torențiale din aproape toată țaraFOTO: IGSU

Ce necaz pe capul oamenilor! Ploile torențiale din ultimele 24 de ore au umflat și mai mult apele și au inundat peste o sută de localități din 24 de județe. Cea mai gravă situație este în județul Galați unde a turnat 100 l/mp. Au fost evacuate 165 de persoane aflate în pericol. Sute de pomperi se luptă de cinci zile cu puhoaiele.

Peste 170 de persoane au fost evacuate preventiv, în ultimele 24 de ore, din cauza inundaţiilor care au afectat peste o sută de localităţi, din 24 de judeţe, alţi doi oameni surprinşi de viituri fiind salvaţi de pompieri, arată un bilanţ transmis, marţi (4 iunie), de IGSU. Cea mai gravă situaţia a fost în judeţul Galaţi unde 65 de locuinţe au fost inundate de un pârâu ieşit din matcă, fiind evacuate165 de persoane.

Pompierii se luptă de cinci zile cu inundațiile provocate de ploile torențiale din aproape toată țara. În ultimele 24 de ore, au fost evacuate preventiv 171 de persoane, iar alte două persoane surprinse de viituri au fost salvate de pompierii militari.

Precipitaţiile abundente din cursul zilei de luni (3 iunie) şi de noaptea trecută (3/4 iunie) au produs viituri şi inundaţii locale în 106 localităţi din 24 de judeţe (Alba, Argeş, Bacău, Bihor, Botoşani, Braşov, Caraş-Severin, Călăraşi, Dâmboviţa, Dolj, Giurgiu, Galaţi, Harghita, Hunedoara, Ilfov, Ialomiţa, Mehedinţi, Olt, Prahova, Sălaj, Teleorman, Timiş, Vaslui şi Vrancea), precum şi în municipiul Bucureşti.

"Intervenţiile pompierilor pentru evacuarea apei s-au derulat cu dificultate din cauza nivelului crescut al apei şi a volumului mare de aluviuni aduse de viituri. Salvatorii au acţionat cu motopompe pentru scoaterea apei acumulate în 253 locuinţe, 37 de subsoluri şi 440 de curţi, cât şi pentru a facilita scurgerea apei din gospodării, prin acţiuni de decolmatare a şanţurilor, rigolelor şi podeţelor", arată IGSU.

Cele mai grave inundații sunt în județul Galați

La acest moment (4 iunie), pompierii militari intervin pentru înlăturarea efectelor inundaţiilor în judeţele Giurgiu, Galaţi, Ilfov şi Vrancea. În continuare, în judeţul Prahova, au loc căutări pentru găsirea celui de-al patrulea copil luat de viitură în cursul zilei de vineri.

Inundații în județul Galați: a turnat 100 l/mp. Au fost evacuate 165 de persoane aflate în pericol.
Inundații în județul Galați: a turnat 100 l/mp. Au fost evacuate 165 de persoane aflate în pericol.

Inundații Ialomița. Precipitaţiile abundente din cursul zilei de luni (3 iunie) şi de noaptea trecută (3/4 iunie) au produs viituri şi inundaţii locale în 106 localităţi din 24 de judeţe
Inundații Ialomița. Precipitaţiile abundente din cursul zilei de luni (3 iunie) şi de noaptea trecută (3/4 iunie) au produs viituri şi inundaţii locale în 106 localităţi din 24 de judeţe

O situaţie deosebită se înregistrează în judeţul Galaţi, în localitatea Corod, unde 165 de persoane au fost evacuate preventiv având în vedere creşterea nivelului apei pe pârâul Corozel. Totodată, echipajele ISU împreună cu autorităţile locale acţionează pentru supraînălţarea digului de protecţie cu saci de nisip.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Galaţi, Eugen Chiriţă, în urma viiturii formate luni seară după ce pârâul Corozel a ieşit din matcă, pe fondul precipitaţiilor abundente, au fost inundate 65 de locuinţe, iar 50 de pompieri au fost mobilizaţi acolo pentru a ajuta la evacuarea oamenilor şi la scoaterea apei din gospodării, scrie news.ro.

Conform sursei citate, viitura ameninţa, în noaptea de luni spre marţi (3/4 iunie), şi localitatea Matca, motiv pentru care a fost emis mesaj Ro-Alert de viitură prin care au oamenii au fost înştiinţaţi de riscurile existente, însă aici nu au fost probleme.

"Viitura care se propaga spre localitatea Matca a fost oprită în barajul de acumulare din aval de localitatea Corod. Azi-noapte, după ce pericolul a trecut, oamenii au revenit la locuinţe şi împreună cu forţele mobilizate au scos apa din locuinţe”, a declarat Eugen Chiriţă.

Marţi dimineaţă (4 iunie), mai sunt inundate 5 locuinţe, 15 curţi şi 15 anexe din Corod.

Drumuri inundate

IGSU mai arată că, din cauza efectelor produse de fenomenele hidrometeorologice, circulaţia rutieră este în continuare afectată pe trei drumuri naţionale (DN 73D - Argeş, DN 6 - Teleorman şi DN 2 - Vrancea), două drumuri judeţene (DJ 704A - Alba şi DJ 503 - Teleorman) şi un drum comunal (DC 94 - Buzău).

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
Carne de pui jpg
Caine in cusca FOTO Shutterstock
image png
Zambet jpg
regele charles regina margareta jpg
Titanic  sursa   Shutterstock jpg
Atmosferă de poveste la Târgul de Paște de la Craiova foto yolomedia
Hondol Corada Certej  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (11) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net