Armata, chemată să intervină în județele Alba și Buzău după inundații

inundatii.jpg

Inundații Buzău și Alba
Militarii au intervenit în judeţele Alba şi Buzău
Foto: Nicolae Ionel Ciuca / Facebook
Citeste tot despre: 

Ploile au făcut prăpăd în județele Alba și Buzău, iar în ultimele 48 de ore au intervenit militarii pentru a ajuta persoanele afectate de inundații. Armata a fost chemată de autoritățile centrale și locale, pentru sprijinirea populației.

Militarii din Batalionul 200 Sprijin din subordinea Diviziei 2 Infanterie au acţionat, sâmbătă (1 iunie), la solicitarea Prefecturii Buzău, cu o autospecială pentru transportul apei în sprijinul populaţiei afectate din localitatea Vipereşti. Duminică (2 iunie), 15 militari și patru mijloace tehnice din cadrul Batalionului 126 Geniu „Apulum”, Brigada 10 Geniu, a acționat la solicitarea Prefectului de Alba, pentru degajarea căilor de comunicații din localitatea Răchită. 

5.000 de militari, în alertă

În regiunile afectate, Ministerul Apărării Naționale a anunțat că va păstra în permanență aproximativ 5.000 de militari, pregătiți oricând pentru intervenție. Dintre aceștia, 2.600 pot acționa în primă urgență, iar 834 de mijloace tehnice pot acționa în sprijinul populației afectate de calamități naturale, potrivit stirileprotv.ro. Zilele trecute, hidrologii au emis un cod roșu de inundații pentru județele Buzău și Prahova. 

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1