Încă o promisiune! Autostrada Zero, gata în 2023

aglomeratie-centura-de-sud-a-capitalei.jpg

Bară la bară se circulă acum pe Centura de Sud a Capitalei
Bară la bară se circulă acum pe Centura de Sud a Capitalei

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Va fi construită în jurul Capitalei, pe o lungime de 50 km și va fi gata în 2023. Este vorba despre Autostrada Zero, care a fost gândită să dubleze centura de sud a Bucureştiului. Autoritățile au semnat deja contractele pentru cele trei loturi.

Noua şosea de viteză porneşte pe hârtie de la Autostrada Soarelui şi ajunge până la A1, Bucureşti-Piteşti. În total, 50 de km, pe care și-au asumat să-i construiască grecii și turcii.

Pe 9 martie, a fost semnat contractul pentru lotul 2 cu constructorul turc Alsim Alarko, în lungime de 16 kilometri. Acesta va avea 13 pasaje şi două poduri, va costa 9,7 milioane de euro pe km, bani europeni, și ar trebui să fie gata în 3 ani şi jumătate.

În schimb, lotul 3 a fost oferit grecilor de la Aktor. Aceştia au semnat în aprilie contractul. Asta după ce la finele lunii ianuarie, asocierea Aktor SA - Euro Construct Trading 98 SRL a fost desemnată câștigătoare, după reevaluarea ofertelor.

autostrada-zero-harta.jpg

Așa arată inelul Autostrăzii Zero care va dubla practic Centura Capitalei, pe zona de sud
Așa arată inelul Autostrăzii Zero care va dubla practic Centura Capitalei, pe zona de sud

Luni, 26 august, directorul CNAIR Sorin Scarlat a parafat și contractul pentru primul lot, care măsoară 17 km. Acesta fost adjudecat din nou de turci, care au cerut 10 milioane de euro pe km.

Autostrada Zero se află pe hârtie de 12 ani

Noua autostradă A0 este diferită de centura actuală, fiind un al doilea inel în jurul Bucureştiului. Planurile pentru ea datează de peste 12 ani.

Minunea infrastructurii româneşti ar trebuie să fie gata în 2023.Până atunci, însă, şoferii stau bară la bară pe centura veche, unde se circulă doar pe câte o bandă pe sens.  

Doar pe Centura de Nord a Capitalei se circulă pe două benzi

În 30 de ani, Ministerul Transporturilor nu a fost în stare să modernizeze inelul ocolitor al Capitalei în totalitate. Doar 20 km, din cei 70 km, cât măsoară centura, au fost reabilitați la câte două benzi pe sens. Și asta în nord.

În sud, la intrarea dinspre Berceni, e haos în fiecare zi. Iar șoferii care circulă dinspre DN2 şi vor să meargă spre Autostrada Soarelui dau de un şantier abandonat.

 

Citește și:

https://www.click.ro/news/national/au-abandonat-de-un-lucrarile-la-centura-capitalei

https://www.click.ro/news/national/centura-capitalei-este-bezna-ce-s-intamplat-cu-iluminatul

https://www.click.ro/news/national/domn-ministru-razvan-cuc-de-unde-scoti-180-km-de-autostrada

 

 

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1

Click desktop articole 300x250 p5