Ieșean condamnat pentru că și-a șantajat sora cu poze deocheate luate de pe Facebook

Ultima actualizare:

    Foto: cjvs.ro
Foto: cjvs.ro

Un tânăr din Iași care a furat poze indecente de pe contul de Facebook al surorii sale, apoi a șantajat-o cu ele, și-a aflat pedeapsa. El a fost condamnat la 2 ani și o lună de închisoare cu suspendare și trebuie să-i plătească victimei suma de 5.000 lei.

O metodă simplă de a câștiga bani, a gândit un ieșean! Individul a intrat pe contul de Facebook al surorii sale vitrege, în vârstă de 16 ani, și a descărcat câteva fotografii cu ea, poze trimise de fată către prietenul ei. Fiind vorba de fotografii în ipostaze intime, tânărul a putut să-și pună planul în aplicare: i-a cerut 1.300 de euro ca să nu publice fotografiile. Nici o clipă nu i-a trecut prin cap că ar putea fi descoperit, întrucât locuiau împreună și auzea toate discuțiile din casă. Credea că este cu un pas înaintea familiei care încerca să o ajute pe sora sa să iasă basma curată.

Șantajistul a fost reținut

Dar nu a reușit să-și ducă planul până la capăt. În luna ianuarie, minora a mers cu tatăl el la Poliție să ceară ajutor. După ce au primit sesizarea, polițiștii au făcut verificări și foarte repede au ajuns și la făptaș. Când l-au chemat la audieri, tânărul mai întâi a negat, apoi a recunoascut totul. Astfel, pe 11 ianuarie, tânărul în vârstă de 19 ani a fost reținut pentru șantaj, acces ilegal la un sistem informatic și violarea secretului corespondenței.

Procesul a început pe 17 februarie, iar pe 15 iulie, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași l-au condamnat pe Gabriel Matei Agafiței la 2 ani și o lună de închisoare, cu suspendare, pentru acces ilegal la un sistem informatic și violarea secretului corespondenței. În plus, magistrații l-au obligat pe ieșean la plata către victimă a sumei de 5.000 de lei, drept daune morale, scrie bzi.ro

Citește și: 

Şantaj sexual cu fotografii deocheate în Neamț. Femeie de 41 de ani, escrocată de un tânăr de 19 ani

Tânăr de 19 ani, condamnat pentru șantaj sexual. O fată de 14 ani, una dintre victimele bărbatului

Parteneri

image
image
image
image
image
image
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
cirese advertorial img 4 jpeg
norvegia pixabay jpg
Femeie care bea ceai FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net