Guvernul Orban 2. Calendarul învestirii. Votul, pe 24 februarie

ludovic-orban.jpg

ludovic orban tine un discurs la tribuna
Cadou de Dragobete. Pe 24 februarie, Orban află dacă este sau nu premierul României

S-a stabilit calendarul învestirii guvernului Orban 2. Audierile miniştrilor în Parlament vor avea loc în 17, 18 şi 19 februarie, iar votul în plenul Camerelor reunite este programat în 24 februarie, la ora 16:00, conform deciziei Birourilor Permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Premierul desemnat, Ludovic Orban,  a declarat că este un calendar lent, care arată o tendinţă de tergiversare, remarcând că Birourile Permanente sunt dominate de PSD.

Guvernul Orban 2. Calendarul învestirii. Audierile miniștrilor și votul în plen 

În aces sens, liderul deputaţilor PNL Florin Roman a anunţat că PNL va sesiza Curtea Constituţională în legătură cu repartizarea mandatelor în Birourile Permanente, considerând că liberalilor li se cuvine încă un loc. „Audierile miniştrilor au loc în 17,18, 19 februarie, iar votul în plenul Camerelor pentru învestirea Cabinetului urmează  să se desfăşoare luni, 24 februarie, ora 16.00”, a anunţat Ludovic Orban.  El a afirmat că este un calendar care respectă Regulamentul.

Ludovic Orban: „Un calendar care respectă regulamentul”

Ludovic Orban a mai declarat că „e un calendar în care se respectă regulamentul, dar este un calendar lent, care arată o tendinţă de tergiversare”, de către Birourile Permanente, dominate de PSD. Liderul deputaţilor PNL, Florin Roman, a precizat că PNL va sesiza CCR în legătură cu mandatele din Birourile Permanente. „Grupul deputaţilor PNL depune o sesizare la CCR privind respectarea repartizării funcţiilor în Birourile Permanente.  PNL ar fi trebuit să mai deţină un mandat şi PSD să piardă un mandat. PSD generează acea majoritate şi reuneşte 13 din cele 25 de voturi din BPR. Noi considerăm că trebuie respectate cutuma şi regulamentul. Este o acţiune premeditată a celor de la PSD”, a declarat liderul deputaţilor PNL, Florin Roman.

 

Citește și: 

Alegeri anticipate 2020. Calendar: când au loc, cum se votează și de ce sunt organizate

De ce i se spune lui Ludovic Orban „Pompierul Atomic”

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1