Guvernul Cîţu, învestit cu 260 voturi ”pentru”. Media de vârstă a celor 21 de membri este de 45,8 ani

Ultima actualizare:

    Premierul Florin Cîțu și președintele României, Klaus IohannisInquam Photos / Octav Ganea
Premierul Florin Cîțu și președintele României, Klaus IohannisInquam Photos / Octav Ganea

Guvernul Cîţu a fost învestit, miercuri, după ce a obţinut 260 de voturi ”pentru”. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul pentru numirea Guvernului, iar ceremonia de depunere a jurământului de învestitură a membrilor Guvernului este în desfășurare, de la ora 20:00, la Palatul Cotroceni.

Aceasta este componența noului Guvern al României, condus de prim-ministrul Florin Cîțu (PNL). Vicepremieri vor fi Dan Barna (USR - PLUS) și Kelemen Hunor (UDMR). Executivul va număra 18 ministere, dintre care nouă ajung la PNL, șase revin Alianței USR-PLUS și trei sunt adjudecate de UDMR. Click! vă prezintă câteva dintre figurile mai puțin cunoscute de la Palatul Victoria.

În Executiv sunt trei miniștri sub 40 de ani

În Guvernul Florin Cîțu vor fi prezenți atât titulari din vechiul Executiv, cât și oameni politici neimplicați până acum în activitatea guvernamentală. Rămâne de văzut dacă noii miniștri vor duce la îndeplinire promisiunile făcute, cea mai importantă dintre ele find modernizarea României. Toţi cei 18 miniştri propuşi de coaliţia dreptei au primit avize pozitive în comisiile parlamentare. Cei 21 de membri ai Guvernului au o vârstă medie de 45,8 de ani, fiind unul dintre cele mai ”tinere” cabinete din istoria recentă, scrie g4media.ro. În Executiv sunt trei miniștri sub 40 de ani (Claudiu Năsui – 35, Vlad Voiculescu – 37 și Cătălin Drulă – 39 de ani). Cel mai vârstnic ministru este Adrian Oros - 55 de ani.  

Școlit în SUA. Florin – Vasile Cîțu, premierul desemnat, are 48 de ani și a absolvit Grinnell College din Iowa (SUA), cu specializarea economie - matematică, obținând și un masterat în economie la Universitatea de Stat din Iowa. Cîțu a fost economist în cadrul Băncii Naţionale a Noii Zeelande (ianuarie 2002 - octombrie 2003) şi în cadrul Băncii Europene de Investiţii (noiembrie 2003 - decembrie 2004). A lucrat, de asemenea, ca economist şef la ING Bank. El deține un apartament de 130 de metri pătrați cumpărat prin credit în Sectorul 2 din Capitală, are un cont curent de 492.000 de lei și un credit de 303.000 de euro. 

Olimpic la Informatică. Ministrul Cătălin Drulă are 39 de ani și a absolvit Universitatea din Toronto (Canada), cu specializarea ingineria calculatoarelor. În perioada în era elev la Liceul „Tudor Vianu” din Capitală, Drulă a fost olimpic la Informatică. În 2015 a fondat, alături de câțiva membri ai proiectului peundemerg.ro, Asociația Pro Infrastructura, menită să monitorizeze cele mai importante lucrări de infrastructură. Potrivit hotnews.ro, Drulă a devenit cea mai credibilă voce în domeniu. În același an a fost cooptat în funcția de consilier al premierului Dacian Cioloș. 

Tatăl, om de afaceri. Claudiu Năsui, în vârstă de 35 de ani, a studiat la Universitatea Paris Dauphine (Franța), unde a obținut licența în Economie, și la Universitatea Luigi Bocconi (Italia), unde a obținut un master în finanțe. Tatăl lui Claudiu este Dorel Năsui, un om de afaceri cu o avere estimată la  100 de milioane de euro, obținută în domeniul comunicaţiilor în Statele Unite, arată newmoney.ro. „România trebuie să devină o țară în care este ușor să îți înființezi o firmă și să încerci o idee de afacere”, anunță Claudiu Năsui. De asemenea, el subliniază că „trebuie să folosim la maximum banii europeni pentru întreprinderi. Sunt fonduri nerambursabile pe care nu le accesăm suficient de repede în momente critice pentru economia noastră”.  

Citește și:

Viața și familia Ancăi Dragu, prima femeie aleasă la șefia Senatului. Soțul ei e poreclit "Iron Man" și e plin de mușchi

Un olimpic la informatică are în mână autostrăzile. Cătălin Drulă va fi ministrul Transporturilor

Programul de guvernare al Cabinetului Cîțu. Principalele obiective ale noului guvern

VIDEO Tudor Chirilă, atac la adresa lui Sorin Cîmpeanu, după propunerea acestuia la Ministerul Educaţiei: „Un traseist politic”

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
WhatsApp Image 2024 04 20 at 09 53 05 jpeg
image
image
image
image
image
image
cavou Iulia Hasdeu jpg
virnant jpeg
Medgidia jpeg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net