Guvernul a adoptat proiectul de lege cu măsurile ce vor fi luate după 15 mai, în Starea de Alertă și l-a trimis la Parlament

Ultima actualizare:

    Ionel Dancă este șeful Cancelariei premierului Orban
Ionel Dancă este șeful Cancelariei premierului Orban

Guvernul a adoptat în ședința de luni un proiect de lege care conține măsurile care ar urma să intre în vigoare după 15 mai, în timpul Stării de Alertă. Proiectul trebuie să fie aprobat și în Parlament, unde poate suferi modificări. Avocatul Poporului a constestat deja legislația privind Starea de Alertă la Curtea Constituțională, care ar urma să ia joi o decizie.

Proiectul privind măsurile care trebuie luate în Starea de Alertă a fost elaborat de ministrul Justiției, Cătălin Predoiu.”Potrivit proiectului, se vor putea face în continuare angajări în domeniul medical fără concurs, pe durata stării de alertă, masca de protecție va fi obligatorie în spațiile publice închise – în magazine, la locul de muncă, în transportul public, iar slujbele religioase vor putea fi desfășurate cu condiția menținerii distanțării sociale”, a anunțat Ionel Dancă, șeful Cancelariei premierului potrivit digi24.ro. Acesta a dezvăluit că nu se va renunța la amenzi pentru încălcarea regulilor fixate în Starea de Alertă.”Vor fi date și sancțiuni. Acestea vor fi corelate cu ordonanța 2 din 2001(privind regimul juridic al contravențiilor)”, a precizat Dancă.

Pe durata stării de alertă restaurantele rămân închise, dar rămân permise activitățile de comercializare a produselor alimentare și băuturilor care nu presupun rămânerea clienților în spații. În ceea ce privește centrele comerciale, sunt permise activitățile de vânzare a produselor electronice și electrocasnice dacă operatorii economici asigură livrarea acestora la domiciliu, ca și până acum. De asemenea, este permisă activitatea operatorilor economici din centrele comerciale care au accesul asigurat direct din exteriorul și este întreruptă comunicarea cu restul complexului. Și aici sunt prevăzute câteva excepții, pentru activitățile de tip curățătorie, cabinete stomatologice și optică medicală.”Autoritățile pot plafona prețurile la medicamente, deinfectanți, dispozitive medicale, pe perioada stării de alertă.Pe perioada stării de alertă, autoritățile competente pot dispune măsuri de protecție și prevenție pentru angajații aflați în situații vulnerabile”, a mai spus Dancă.

Citiți și

Greșeala făcută de autorități. Starea de alertă, institută pentru atacuri teroriste

9 interdicții în stare de alertă. Ce NU vom avea voie să facem după 15 mai

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Utilaj puternic jpg
plaja pixabay jpg
Loto. Sursa foto: Impact.ro
lumina sfanta de paste jpeg
masa de paste jpg
euro valuta bani pixabay jpg
Cum să îți petreci timpul liber pe internet jpg
oua valcea1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net