Gabriela Firea va cere firmelor de salubritate să spele mai des străzile

firea-alexe-poluare.jpg

Gabriela Firea și Costel Alexe au îngropat securea războiului
Primarul Capitalei, Gabriela Firea spune că ministrul Mediului, Costel Alexe a fost încântat de programul Oxigen

Primarul General, Gabriela Firea și ministrul Mediului, Costel Alexe s-au întâlnit luni la Comitetul național anti-poluare și au stabilit primele măsuri în scandalul poluării din București. Gabriela Firea a anunțat că străzile vor fi spălate mai des iar poluarea din trafic va fi redusă prin programul Oxigen.

"Ne-am propus să fim mult mai drastici în ceea ce priveşte companiile de salubrizare din Capitală, care au contracte cu primăriile de sector. Este necesară o eficientizare a operaţiunilor de spălare a străzilor! Şi acum se spală străzile, dar nu suficient!”, a recunoscut Gabriela Firea. Acuzată de faptul că nu a făcut nimic pentru reducerea riscului de poluare în București, Gabriela Firea a dat vina pe guvern.” Programul Integrat de Calitate a Aerului prevede o serie de măsuri concrete, care trebuie puse în aplicare de Primăria Capitalei, dar şi de către autorităţi centrale precum Ministerul Transporturilor prin CNAIR - cum ar fi finalizarea staţiei de metrou Drumul Taberei şi demararea lucrărilor la magistrala M6 – linia de metrou 1 Mai – Aeroportul Otopeni, precum şi dinamizarea lucrărilor la Centură ocolitoare a Capitalei. Am subliniat, de asemenea, în cadrul întâlnirii faptul că am dori ca ministerul de resort să facă investiţii la 3 din cele 4 CET-uri din Capitală pentru care, din nefericire, nu au mai fost alocate resurse financiare şi care, în prezent, constituie o sursă importantă de poluare", a acuzat luni, într-un comunicat de presă, Gabriela Firea, după întâlnirea cu ministrul Mediului. Edilul-șef al Capitalei a anunțat că poluarea generată de trafic în București va scădea foarte mult după aplicarea proiectului OXIGEN, prin care se elimina, practic din circulaţie autoturismele poluante, non-euro, Euro1, Euro 2 şi Euro  3.

 

Citiți și

 

Limitele de poluare au fost depășite în București. Cât de periculos este aerul pentru sănătate

Vinieta pentru București. Mașinile Diesel interzise, iar cele cu Euro 4 și Euro 5, taxate

Loading...

Citește și

  • Gata, e oficial ! De la 1 ianuarie 2020, maşinile care au norme de poluare sub Euro 4 vor putea circula în Capitală doar dacă vor plăti o taxă numită vinieta Oxigen, iar maşinile sub Euro 3 nu vor mai avea acces în centrul oraşului. Proprietarii de vehicule Euro 4 vor plăti vinieta Oxigen de la 1 ianuarie 2021.

  • Capitala este sufocată de traficul infernal

    Vinieta Oxigen, taxa găsită de Primăria Capitalei pentru a combate poluarea produsă de trafic a intrat în vigoare de la 1 ianuarie 2020. Primăria Capitalei va aplica amenzi abia din luna martie celor prinși că circulă cu mașina în București fără să plătească vinieta Oxigen.