Fratele lui Hamude de la ”Puterea Dragostei” ar fi în spatele afacerii cu spirt contrafăcut. „Nu te spăla, că faci mai rău!”

Ultima actualizare:

    Fratele lui Hamude s-a predat polițieiFoto: captura BZI
Fratele lui Hamude s-a predat polițieiFoto: captura BZI

Apar detalii importante în acheta spirtului contrafăcut care a ucis 14 persoane în județul Iași. Fratele lui Hamude de la emisiunea ”Puterea Dragostei”, medicul Satar Abdul Dawoud, zis „Abed”, ar fi, de fapt, cel care ar fi avut inițiativa de a fabrica spirt din alcool metilic și vopsea de ouă. În plus, în timp ce puneau substanța toxică în bidoane, un strop i-a sărit în ochi unuia dintre cei implicați. „Nu te spăla, că faci mai rău!”, i-a spus medicul.

Satar Abdul Dawoud s-a predat, vineri, la Secția 10 Poliție din  București și a fost dus la Iași pentru a fi audiat, scrie BZI.ro. A fost arestat sâmbătă, pentru 30 de zile. Oamenii legii au stabilit că spirtul ar fi ajuns din fabrica ilegală din Ilfov, în mai multe comune din zona Moldovei. Deocamdată, anchetatorii vorbesc despre un număr de 14 victime ale spirtului ucigaș.

Fratele lui Hamude, de la „Puterea dragostei”, medicul Satar, ar fi fost cel cu inițiativa „afacerii”, conform declarațiile celor implicați în acest dosar. El ar fi venit cu ideea de a vinde alcool metilic ca alcool etilic, încercând astfel să profite de pe urma pandemiei cu coronavirus.

La audieri, cetățenii arabi au a dat vina unul pe celălalt. Procurorii ieșeni au constatat, din declarațiile date de unul dintre inculpați, că produsele achiziționate de firma ieșeană au fost distribuite mai multor agenți economici din Iași, Neamț, Vaslui și Suceava.

 „Eu m-am certat cu Abed (Satar Dawoud, zis „Abed” – n.r.) din cauza faptului că acesta contraface spirt. Mi-a spus că nu e treaba mea și să tac din gură. În timp ce Abed turna alcoolul în butoiul albastru, o picătură mi-a sărit în ochi și m-a usturat toată ziua. Abed mi-a spus să nu mă spăl, că fac mai rău. Abed e doctor. În timp ce puneam capace la sticlele umplute cu lichidul fabricat, acesta îmi sărea pe piele și mi-a crăpat pielea pe mâini. În timp ce se fabrica spirtul, aveam o stare de rău. Domnul Abed are nevoie mare de bani, are datorii mari și, din cauza asta, m-a obligat să lucrez pentru el”, a spus Fuad Ahmmed în fața anchetatorilor.

Acesta a adăugat că nu are nicio activitate economico-financiară din 2010, câștigând bani din jocuri de noroc și pariuri sportive. Din cauza pandemiei cu coronavirus, casele de pariuri s-au închis, iar acesta a susținut că ar fi acceptat propunerea de a face afaceri cu Satar Dawoud, zis „Abed”.

Spirtul contrafăcut, colorat cu vopsea de ouă

Conform anchetatorilor, cetățenii arabii au închiriat câteva încăperi la etajul I al unui imobil din satul și comuna Dobroești, județul Ilfov.

„Aici au adus mai multe materiale necesare producerii unei soluții care să imite alcoolul sanitar, precum alcool (metanol, cu privire la care cei doi inculpați afirmă că a fost procurat de suspectul Dawoud Abdul Satar, zis „Abed”). Timp de două săptămâni, cei doi inculpați (Fuad Ahmmed și Zuhair Abdel Nabi Ali Dawoud – n.r.) au participat la prepararea unor soluții pentru care foloseau, conform declarațiilor, 70 la sută alcool și 30 la sută apă, peste care adăugau vopsea de ouă de culoare albastră”, au precizat oamenii legii.

În urma efectuării percheziției la imobilul respectiv, anchetatorii au descoperit două canistre, cutii de carton, PET-uri, vopsea albastră pentru ouă, saci din plastic.

Peste 1.000 de sticle cu otravă, distribuite în Moldova

La audieri, afaceristul Ciprian Barticel a afirmat că a cumpărat alcoolul de la arabi, prin intermediul unui alt martor, respectiv șoferul angajat la societatea lui. Martorul a cumpărat aproape 80 de baxuri, dar factura a fost făcută doar pentru 600 de sticle. Ulterior, șoferul de la firma lui Barticel a mai cumpărat aproape 80 de baxuri, primind o factură tot pentru 600 de sticle. După ce a aflat că oamenii au început să moară din cauza spirtului, afaceristul susține că ar fi retras de la vânzare toată cantitatea de alcool sanitar și a distrus-o.

Însă nu a ținut afacerea pentru el. A recomandat spirtul otrăvitor și altor persoane. La audieri, Barticel le-a mai spus anchetatorilor că un coleg de depozit l-a întrebat de unde poate cumpăra spirt (1.000 de sticle) pentru o primărie din județul Iași, iar el l-ar fi îndrumat către arabii din București. Ulterior, acesta a afirmat că el i-a livrat spirtul colegului, respectiv peste 1.000 de sticle. De asemenea, la audieri, Barticel a susținut că i-a fost frică să spună care a fost cantitatea de alcool distrusă.

Cum a fost descoperită afacerea ilegală

Totul a început să se năruie de pe 15 aprilie. Atunci o femeie, a fost descoperită moartă, după ce consumase trei sferturi dintr-un PET cu „Alcool sanitar Sante Med”. În aceeași zi, o altă femeie a fost descoperită moartă pe un pat din locuința sa din satul Brătești, comuna Stolniceni-Prăjescu. Unul din martori a fugit la locuința unui alt sătean, E.G., știind că și acesta consuma spirt, dar l-a găsit semi-conștient. Conform declarațiilor martorilor, a fost chemată o ambulanță, dar echipajul medical a considerat că nu se impune internarea. A doua zi, bărbatul a fost găsit mort.

Pe 23 aprilie, un alt bărbat i-a spus unui cunoscut că se simte rău.

14 decese au fost confirmate până acum din cauza spirtului contrafăcut , afacere care ar fi început la inițiativa fratelui lui Hamude de la Puterea Dragostei. Și tatăl lui Hamude este cercetat în acest dosar. El a fost deja arestat. 

Citește și: 

Tatăl lui Hamude de la Puterea Dragostei, arestat în dosarul spirtului contrafăcut de la Iași

VIDEO-VIRAL Soția unui ieșean mort după ce a băut spirt contrafăcut: „Beau și eu, dar numai «Mona», vodka e apă, iar romul colorant”

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net