VIDEO-VIRAL Soția unui ieșean mort după ce a băut spirt contrafăcut: „Beau și eu, dar numai «Mona», vodka e apă, iar romul colorant”

Ultima actualizare:

    Soțul Agafiei Teofan a murit după ce a băut spirtfoto: captura BZI
Soțul Agafiei Teofan a murit după ce a băut spirtfoto: captura BZI

Scandalul spirtului contrafăcut din județul Iași, din cauza căruia mai multe persoane au decedat, a scos la iveală o realitate tragică. Mulți oameni, mai ales cei de la sate, consumă alcool sanitar pe post de băuturi alcoolice. Sătenii din comuna Stolniceni-Prăjescu au și o marcă preferată, însă aceasta nu se mai găsește în stocuri, din cauza coronavirusului. Într-un video viral, o văduvă recunoaște cu seninătate că și ea consumă spirt, însă a scăpat de moarte pentru că în ziua în care soțul ei a băut licoarea contrafăcută, ea a luase vin.

Ancheta privind alcoolul sanitar contrafăcut care a ucis 10 persoane din Iași, este în desfășurare. Deja doi bărbați din București au fost reținuți, duminică noapte, ei fiind bănuiți că ar fi pus în vânzare spirtul ucigaș, potrivit publicației BZI. În același timp, în localitatea unde alcoolul metilic vândut pe post de alcool sanitar, familiile își jelesc morții. În comuna Stolniceni-Prăjescu, mai mulți oameni obișnuiesc să consume spirt, însă „Mona” este cel mai popular

O proaspătă văduvă  a povestit pentru reporteri BZI că a avut mare noroc că a scăpat cu viață. Chiar în ziua în care soțul ei a băut spirtul ucigaș, ea a băut vin și s-a culcat în „porumbar”

Agafia Teofan (50 de ani), soția unui ieșean mort după ce a băut spirt contrafăcut recunoaște că la ei în localitate, consumul spirtului sanitar este o practică frecventă. A fost măritată timp de 25 de ani, însă de câteva zile cei doi soți au fost despărțiți de moarte pentru totdeauna. Însă nu pare o pierdere prea mare pentru femeie.E a povestit cum o mare nenorocire s-a abătut peste sat după ce spirtul contrafăcut a ajuns în magazine. Despre moartea a spus doar că era bolnav, iar spirtul contrafăcut nu a făcut decât să-l trimită mai repede pe lumea cealaltă.

Sursa: BZI.ro

Cum a scăpat Agafia de moarte: a băut vin

Agafia a povestit că a fost norocoasă că în ziua în care soțul ei a băut o sticlă de spirt ea a avut ceva bani puși bine și a cumpărat un bidon de vin.

„El a băut spirt în ziua aia…Sante…nu Mona. De când e cu boala asta în țară, Mona s-a terminat. Nu mai este la magazin, gata. În sat au adus ceva, «Sante» parcă scria pe sticlă. De ăla a băut soțul. Eu în ziua aia am băut vin. M-am dus la magazin și pe el l-am lăsat acasă. Am băut vin și după m-am culcat în porumbar. Cât am dormit eu, el a murit”, a spus văduva cu zâmbetul pe buze.

Consumul de alcool sanitar pe post de băutură alcoolica nu este o practică nouă, însă puțini au curajul să vorbească deschis despre acest lucru. În comuna Stolniceni-Prăjescu consumul de spirt este la modă. Agafia a ținut să precizeze că bea spirt de ani de zile, însă i-a rămas fidelă „Monei”.

Au avut ”ghinion”

Despre ceea ce s-a întâmplat în satul Brătești din comuna Stolniceni-Prăjescu toată lumea spune că a fost un ghinion. Care mai de care dintre consumatorii de alcool își fac cruce că au scăpat, mai ales Agafia Teofan.

„Eu am scăpat. Puteam să beau și eu atunci… N-am băut. Tre să mai iei câte un pahar când muncești. Nu se poate altfel… Eu spirt gol n-am băut niciodată… Am făcut cu suc, cu apă, jumate-jumate. Altfel nu…”, a completat femeia, potrivit BZi.

Consumatorii de alcool din Brătești, printre care și Agafia, aleg să bea spirt din două mari motive. În primul rând este mai ieftin, cu doar 12 lei pot cumpăra o jumătate de litru, iar în al doilea rând este mai tare, iar efectul așteptat este mult mai rapid. 

Anchetă la Iași, în dosarul spirtului ucigaș

Este anchetă la Iași după ce mai mulți ieșeni au decedat după ce ar fi consumat un anumit tip de alcool sanitar fabricat cu alcool metilic, o substanță otrăvitoare care produce moartea la scurt timp după consum. Potrivit primelor date din anchetă, un om de afaceri a cumpărat spirtul ucigaș de la București.

Acesta ar fi retras deja o cantitate mare de produse de pe piață și și-a angajat un avocat.

”Clientul meu nu este vinovat în acest caz, el doar a distribuit alcoolul sanitar fără să ştie de fapt că este otravă.”, a precizat Constantin Curcă, avocatul lui Ciprian Barticel, omul de afaceri care a cumprat și distribuit spirtul cu alcool metilic.

Sursa: BZi.ro

De asemenea, avocatul a precizat că Barticel este în acest moment martor, nu inculpat în dosar.

Zece persoane au murit după ce au consumat spirt contrafăcut. Oamenii legii au descins în patru locaţii din Bucureşti, ducând la Iaşi, la audieri mai multe persoane.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
cirese advertorial img 4 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net