În Franța stau la soare în țarcuri. Cum arată Couchant, prima plajă amenajată în vreme de pandemie

Ultima actualizare:

    Plaja Couchant se află în La Grande-Motte, localitate din sudul Franței
Plaja Couchant se află în La Grande-Motte, localitate din sudul Franței

Străinii se pregătesc intens pentru a-și întâmpina turiștii. Este și cazul francezilor care au amenajat deja prima plajă în vreme de pandemie, cu zone separate pentru a se respecta distanțarea. Oamenii stau la soare în țarcuri, pe plaja Couchant.

”Noua normalitate” face vacanțele cu totul altfel decât le știam. De cum intrăm pe aeroport, trecem prin filtre care să ateste că suntem sănătoși, purtăm mască, inclusiv în avion, iar la aterizare ne supunem altor controale. Nimeni nu-și asumă ca o persoană infectată cu coronavirus să intre în țara lui. Și odată ajunși la hotel este posibil să aflăm că doar o cameră din două este ocupată sau că hotelul din vecinătate este închis. Nu se dorește aglomerație în stațiune, la localuri și mai ales pe plajă, acolo unde se iau măsuri la fel de drastice.

Dacă în Italia, pe plajă, am putea sta pe șezlonguri între panouri de plexiglas, în Franța, pe plaja Couchant, au fost ameajate un fel de țarcuri. Turiștii stau la soare pe nisip, fiind împrejmuiți de patru pari legați cu sfoară între ei. Acela este, practic, perimetrul în care au voie să se miște.

Turiștii stau în țarcuri pe plaja Couchant
Turiștii stau în țarcuri pe plaja Couchant

Plaja Couchant se află în La Grande-Motte, localitate aflată în sudul Franței. Este recunoscută pentru nisipul fin și plajele întinse, cu multe iahturi ancorate la mal. O noapte de cazare la un hotel de 3 stele costă în medie 490 de lei, iar la un hotel de 5 stele, 807 lei.

Cei mai mulți români spun că-și fac vacanța în țară

„Este probabil ca oamenii să călătorească mai puțin în străinătate, iar vacanțele acasă s-ar putea să devină obișnuință. Călătoriile trebuie să se bazeze pe respect reciproc, solidaritate și responsabilitate”, spune Andy Rutherford, fondatorul companiei turistice Fresh Eyes din Marea Britanie.

Ceea ce este adevărat! Un sondaj realizat de un tour operator din țara noastră arată că 71% dintre  români au de gând să plece vara aceasta în vacanță, iar peste 50% dintre aceștia vor alege litoralul nostru. Deși, în România, plajele nu au fost, deocamdată, amenajate în vreun fel. Autoritățile au anunțat că e posibil să dea drumul la Turism după 15 iunie, în funcție de cum evoluează numărul infectărilor cu coronavirus. La mare sau la munte pot merge acum doar cei care dețin proprietăți în acele zone.

Citește și: 

https://www.click.ro/news/national/adio-bronz-vor-sa-ne-tina-custi-pe-plaja-ce-tari-poti-merge-la-vara-vacanta

https://www.click.ro/news/lume/turistii-romani-au-liber-pe-plajele-din-grecia-din-15-iunie-care-sunt-cele-19-tari

https://www.click.ro/news/national/se-ia-coronavirusul-din-mare-sau-din-piscina-ce-spun-medicii

image
image
image
image
image
image
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net