Adio, bronz! Vor să ne țină în cuști pe plajă. În ce țări poți merge la vară în vacanță

Ultima actualizare:

    Așa propun operatorii din turism italieni să arate plajele la eiFotografii: imperatortravel.ro
Așa propun operatorii din turism italieni să arate plajele la eiFotografii: imperatortravel.ro

Frica de coronavirus le dă idei autorităților. Dacă grecii și croații vor să primească turiști doar pe baza pașaportului de sănătate, italienii au anunțat că au de gând să facă cuști pe plaje. Pereții despărțitori ar trebui să fie din plexiglas și e clar că soarele nu va mai pătrunde prin ei pentru a te bronza. Mai degrabă, te coci ca într-o seră!

Mulți spun că sezonul estival 2020 este copromis. Oficialii din Grecia vor să deschisă partea de turism abia în iulie, în timp ce spaniolii și-au luat adio de la vizitatori.

Ministrul muncii Yolanda Diaz, din Spania, a anunțat că sectorul turistic, hotelurile și restaurantele se vor redeschide abia în decembrie.

Anunțul a dus la proteste masive din partea industriei, în condițiile în care țara câștigă enorm de pe urma turiștilor, în jur de 12% din PIB, iar 15% din populație trăiește din acest segment.

Chiar dacă se va decide, la un moment dat, accelerarea repornirii, sezonul de vară 2020 este compromis. Nici în Italia nu sunt șanse de vacanță.

Secretarul de stat pentru turism Lorenza Bonaccorsi este de părere că anul 2020 este închis și că restricțiile cu privire la călătorii vor fi ridicate în martie 2021.

Disperați că pierd mulți bani, localnicii cu afaceri în domeniu vin cu un plan. Vor ca plajele să fie deschise în condiții de siguranță, măcar spre finalul verii și doar pentru italieni. Fără străini!

Aceștia s-au gândit ca șezlongurile să fie despărțire prin pereți de plexiglas. Niște cuști de 4,5 metri lățime și 2 metri înălțime. Adevărate bariere în calea bronzului!

Cuștile de pe plaje ar trebui să aibă pereți din plexiglas
Cuștile de pe plaje ar trebui să aibă pereți din plexiglas

Patronatele din turism promit că vor dezinfecta frecvent plajele, vor testa prin sondaj turiștii, care vor fi obligați să-și rezerve șezlongurile online, și vor stabili ore separate pentru bătrâni. Deocamdată, nu e nimic concret!

Grecia va redeschide plajele în iulie, iar cine va dori să meargă aici va avea nevoie de pașaport de sănătate, care să ateste că nu are coronavius.

Surse din cadrul guvernului elen spun că se va încerca o deschidere limitată spre țări din Estul Europei, care au fost puțin afectate de COVID-19, și că vor închide granițele pentru Marea Britanie, Italia, Rusia, Franța, Germania, acolo unde epidemia este scapată de sub control, potrivit imperatortravel.ro.

România nu a luat nici o decizie în privința vacanțelor 

În Turcia lucrurile stau și mai prost. Țara se află astăzi, 23 aprilie, pe locul 6 în lume la numărul de infectari, cu 98.674 de bolnavi. Astfel că nimeni nu poate da asigurări că poate primi turiști în siguranță.

Bulgaria este însă o portiță de a evada în vacanță. Se află pe locul 41 în Europa, din 56 de state, cu 1.024 de infectați cu coronavirus. În condițiile în care România este pe locul 17, cu 9.710 raportări.

Ministrul bulgaral Turismului, Nikolina Angelkova, speră ca cel puțin în august plajele să fie populate, dar nu a anunțat planuri și măsuri concrete.

Nici țara noastră nu a stabilit dacă și când vor fi deschise hotelurile, deși Turismul este blocat din 16 martie, de când a fost decretată stare de urgență, iar majoritatea angajaților sunt în șomaj tehnic.

Iar românii sunt mari amatori de vacanțe. Conform unui studiu realizat de Starcom anul trecut, 9 din 10 persoane pleacă la relaxare cel puțin o dată pe an.

Destinațiile preferate au fost, în 2019, Grecia, Bulgaria, Turcia și Spania.

Citește și: 

https://www.click.ro/news/national/ce-este-pasaportul-de-sanatate-documentul-cu-care-poti-sa-pleci-vacanta-e-zic

https://www.click.ro/news/national/ce-trebuie-sa-faci-ca-sa-ti-repogramezi-vacanta-platita-afla-la-numarul-dat-de

https://www.click.ro/news/national/klaus-iohannis-anunta-masuri-de-relaxare-din-15-mai-ce-crede-despre-propunerile-lui

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net