Fostul soţ al lui Renate Weber, Avocatul Poporului, condamnat la închisoare cu suspendare pentru evaziune fiscală

Ultima actualizare:

    Fostul soț al Renatei Weber, Avocatul Poporului, a primit o condamnare cu suspendare Foto: Arhivă Click!
Fostul soț al Renatei Weber, Avocatul Poporului, a primit o condamnare cu suspendare Foto: Arhivă Click!

Fostul soţ al Renatei Weber, Avocatul Poporului, Gavrilaş Weber Daniel, a fost condamnat de Tribunalul Alba la 2 ani închisoare cu suspendare pentru evaziune fiscală. În perioada în care bărbatul a săvârșit faptele, nu mai era căsătorit cu Renate Weber.

Faptele datează de acum 10 ani, dar dosarul a fost trimis în judecată doar în 2018, scrie adevarul.ro. Iniţial, Gavrilaș Weber Daniel (66 ani), a fost achitat de Tribunalul Alba, dar Curtea de Apel a dispus rejudecarea cauzei. Decizia a fost luată în 11 noiembrie 2020, când instanţa de fond l-a găsit vinovat pe inculpat şi l-a condamnat astfel: 6 luni de închisoare pentru refuzul nejustificat de a prezenta organelor competente documentele legale şi bunurile din patrimoniu, în scopul împiedicării verificărilor financiare, şi la 2 ani de închisoare pentru evaziune fiscală în formă continuată (6 acte materiale).

Instanţa a contopit pedepsele în cea mai grea, de 2 ani de închisoare, pe care a suspendat-o condiţionat pe o perioadă de 4 ani. Lui Gavrilaş Weber Daniel i s-a interzis dreptul de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie implicând exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a fi administrator de firmă.

Peste 600.000 de lei, prejudiciul cauzat statului

În motivarea instanţei se arată că Gavrilaș Weber Daniel, în calitate de administrator împuternicit la societatea Eco Sistem SRL Alba Iulia, a refuzat în mod nejustificat să pună la dispoziţia organelor de urmărire penală evidenţa financiar contabilă a acestei societăţi, iar în perioada 13.01.2007 - 18.10.2010 nu a înregistrat în evidenţa contabilă a societăţii un număr de 6 facturi emise către mai mulţi beneficiari. Urmare a neînregistrării acestor facturi în evidenţele contabile ale societăţii, prejudiciul cauzat statului prin a fost calculat la suma de 668.698 lei, compusă din impozit pe profit de 340.828 lei şi TVA de 327.870 lei.

În perioada în care Gavrilaş Weber Daniel a săvârşit faptele pe care este judecat, acesta nu mai era căsătorit cu Renate Weber. Cei doi au divorţat înainte de 2005.  

Mai citește șl: 

Cine este Renate Weber, noul Avocat al Poporului

Ce spune Renate Weber, Avocatul Poporului, după anunțul stării de urgență: „Nu vă așteptați la lucruri îngrozitoare”

Comentarii

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
gratar mici
image
image
image
image
image
image
Regele Frederik si Regina Mary ai Danemarcei Foto Profimedia (1) jpg
enescu jpg
image png
eyes 1850812 1280 jpg
pensii png
shutterstock 2232363859 jpg
copil telefon jpg
bani pensii pilonul 2 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net