Fostul ministru Daniel Chiţoiu, audiat la Parchet. A negat că vorbea la telefon în momentul accidentului

Ultima actualizare:

    Daniel Chiţoiu a fost audiat de procurorifoto: Octav Ganea/ Inquam
Daniel Chiţoiu a fost audiat de procurorifoto: Octav Ganea/ Inquam

Accidentul din a doua zi de Crăciun, soldat cu moartea a două persoane, a ajuns în atenţia procurorilor, care joi l-au audiat pe fostul ministru Daniel Chiţoiu. Liderul ALDE a fost prezent la Parchetul Tribunalului Argeş, iar la ieşirea de la audieri a negat că ar fi vorbit la telefon în timp ce se afla la volan.

Daniel Chiţoiu nu a stat prea mult să dea socoteală pentru accidentul produs. El  a plecat de la sediul Parchetului Tribunalului Argeş după aproximativ 15 minute, el spunând că a participat la acte procedurale.

Răspunzând întrebărilor jurnaliştilor, el a negat că ar fi vorbit la telefon în momentul producerii accidentului. De asemenea, a precizat că nu a luat legătura cu familia victimelor. În momentul sosirii la Parchetul Tribunalului Argeş, fostul ministru a refuzat să facă declaraţii, aşa cum a procedat şi când a fost externat de la Spitalul Floreasca, părăsind unitatea sanitară pe uşa din spate, pentru a nu fi luat la întrebări de jurnalişti. 

”S-a început urmărirea penală în cazul domnului Daniel Chiţoiu. Dânsul s-a prevalat de dreptul de a nu da nicio declaraţie”, a declarat pentru News.ro Cătălin Arsene, procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş.

Filmul accidentului produs de Daniel Chiţoiu

În 26 decembrie, Chiţoiu a fost implicat într-un accident pe DN7, în judeţul Argeş, în zona localităţii Zamfireşti. Maşina pe care o conducea a intrat pe contrasens şi s-a ciocnit cu o maşină condusă de un bărbat de 82 de ani, care a murit pe loc. Soţia bărbatului a decedat ulterior, la spital. Este vorba despre soţii Pristavu, cunoscuţi în oraş. O altă persoană aflată în autovehicul a fost rănită.

Fostul ministru a spus că nu ar fi vorbit la mobil, la volan
Fostul ministru a spus că nu ar fi vorbit la mobil, la volan

Şi fostul ministru a fost internat în spital, deşi imediat după accident a fost fotografiat mergând alături de poliţist, fără a părea să aibă o problemă medicală. Internarea este şi motivul pentru care audierea sa a fost amânată, aceasta fiind prima dată când apare în faţa anchetatorilor. Chiţoiu a fost externat în 2 ianuarie. În acest dosar se fac cercetări vizând infracţiunile de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.

Iniţial, dosarul a fost înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti, însă ulterior a fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş.

”În cauza aflată în lucru la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, în legătură cu evenimentul rutier ce a avut loc în data de 26.12.2019, în jurul orei 12:10, pe DN7, în apropierea localităţii Zamfireşti, jud. Argeş, procurorul din cadrul acestei unităţi de parchet a dispus, la data de 06.01.2020, efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de numitul Chiţoiu Daniel cu privire la săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă, acesta dobândind calitatea de suspect în cauză”, a anunţat Parchetul.

Citeşte şi:

VIDEO Primele imagini cu Daniel Chițoiu pe targă, după accidentul cu doi morți

Dosar penal pentru ministrul Chiţoiu, după ce a omorât doi oameni

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lucian mandruta jpg
image
image
image
image
image
image
barbat ceasca ceai cafea 12 30 2009 2 35 02 pm jpeg
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net