A fost înființată Poliţia Siguranţă Şcolară. 270 de polițiști vor combate violența și bullying-ul

politie-scoala.jpg

270 de polițiști vor combate violența și bullying-ul în școli
foto: arhivă Click!

Ministrul de Interne Marcel Vela a declarat, marţi, că în cadrul Poliţiei Române a fost înfiinţată Direcţia pentru Siguranţă Şcolară, care va fi alcătuită din 270 de poliţişti. Noua structură va preveni şi combate violenţa în şcoală, cu accent pe fenomenul de bullying.

„Începând cu acest an şcolar, o nouă structură specializată de poliţie va asigura protecţia şi siguranţa elevilor şi a cadrelor didactice şi va preveni şi combate violenţa între elevi în interiorul şcolilor şi în proximitatea acestora. Odată cu debutul anului şcolar, Poliţia Siguranţă Şcolară îşi va începe activitatea. Poliţiştii de la această structură vor acţiona exclusiv pentru un mediu şcolar sigur, pe toate aspectele ce privesc elevii şi profesorii. Asigurarea unui mediu şcolar sigur, protejat de diferitele forme de manifestare a criminalităţii, este o prioritatea pentru Poliţia Română”, arată un comunicat al Poliţiei Române, potrivit News.ro.

Poliţia Siguranţa Şcolară va fi formată din 270 de poliţişti

“Poliţia Siguranţă Şcolară va avea o subordonare centrală, iar obiectul ei de activitate este strict legat de asigurarea protecţiei şi siguranţei elevilor şi a cadrelor didactice. Noua structură va preveni şi combate violenţa în şcoală, cu accent pe fenomenul de bullying, şi actelor de violenţă între elevi în interiorul şcolii, cât şi în proximitatea acesteia. Totodată, va monitoriza măsurile de siguranţă, va analiza fenomenele infracţionale din fiecare şcoală, va identifica riscurile şi problemele specifice fiecărei unităţi de învăţământ”, a explicat ministrul de Interne. Vela a spus că Poliţia Siguranţa Şcolară va fi formată din 270 de poliţişti.

Citește și:

Fiica lui Laurette, bătută, lovită, umilită la şcoală, pentru că e mulatră

Legea împotriva violenței în școli a fost promulgată

 

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1