A fost deschis dosar penal în cazul morții pilotului de off-road care și-a pierdut viața după ce mașina lui a fost luată de viitură

adrian-cernea-pilot.jpg

Adrian Cernea, a decedat sâmbătă, 19 iunie, în timpul unei etape naționale de off road, care are loc la Slănic Moldova
foto: Facebook

Dosar penal în cazul morții pilotului care participa la campionatul național de off-road, în apropiere de Slănic Moldova. Adrian Cernea, pilotul echipajului, și-a pierdut viața după ce mașina în care se afla a fost luată de o viitură.

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a anunţat că a fost deschis dosar panal pentru ucidere din culpă în urma decesului pilotului Adrian Cernea care participa la un concurs de off road, iar la un moment dat maşina în care se afla a fost surprinsă de viitură. Bode a adăugat că nu înţelege de ce organizatorii nu au oprit concursul, deşi existau avertizări ale meteorologilor şi hidrologilor.

Dosar penal în cazul morții pilotului de off-road

„În urma acestei tragedii, aşa cum bine ştiţi, a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă. Este foarte important ca cetăţenii să ţină cont de aceste avertizări hidro-meteorologice, inclusiv de mesajele transmise prin Ro-Alert, astfel pot fi evitate situaţii de pierderi de vieţi omeneşti şi pericol”, a declarat Bode. Ministrul de Interne a îndemnat autorităţile să anuleze evenimentele, în zonele în care există avertizări hodro-meteorologice.

Potrivit organizatorilor, echipajul format din Adrian Cernea şi copilotul Alex Tache urma să traverseze o vale, loc prin care mai multe echipaje deja trecuseră fără probleme.

Maşina de concurs a fost luată de ape. Copilotul a fost salvat, însă Adrian Cernea a rămas blocat în maşina luată de ape, conform Comisiei Naţionale de Off Road. Trupul său a fost găsit fără suflare, câteva sute de metri mai jos. Copilotul a fost transportat la spital.

Din păcate, pilotul nu a reușit să se salveze, pentru că a fost prins sub câțiva bușteni aduși de apă. Adrian Cernea era fost campion național de off-road. Scopul polițiștilor acum este să afle dacă cineva din comitetul de organizare a acestui concurs poate să fie responsabil pentru moartea pilotului. Momentan, există o anchetă in rem, care vizează doar faptele, fără să existe deocamdată persoane care să fie suspecte.

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1