Focar de coronavirus la un cămin de bătrâni din Craiova. 126 de persoane infectate și un deces

Ultima actualizare:

    Căminul pentru persoane vârstnice Craiova găzduiește 270 de bătrânifoto: arhiva Adevărul
Căminul pentru persoane vârstnice Craiova găzduiește 270 de bătrânifoto: arhiva Adevărul

Un focar de coronavirus este activ la Căminul pentru Persoane Vârstnice Craiova, unde au fost confirmate 126 de cazuri de infectare cu noul coronavirus. Un beneficiar a murit.

DSP Dolj a anunţat, joi, printr-un comunicat de presă, că este un focar activ de coronavrus la Căminul pentru Persoane Vârstnice Craiova. Focarul a fost depistat la 24 iulie, dar în urma retestărilor s-a constatat că situația s-a agravat.

”În urma monitorizării bilunare de către DSP Dolj a beneficiarilor şi personalului de îngrijire din centrele rezidenţiale, în data de 24.07.2020 a fost depistat un focar în Căminul pentru Persoane Vârstnice Craiova. Unitatea funcţionează în două clădiri: una monobloc cu garsoniere, cu 2 scări de acces, 4 etaje şi o clădire cu 3 etaje. Iniţial, au fost depistate 24 de cazuri pozitive Covid-19, 16 la beneficiari, din 270 rezidenţi şi 8 la personal de îngrijire, din 100 persoane”, a transmis DSP Dolj.

Instituţia transmite că, ulterior, în urma testărilor repetate s-a constatat că focarul a evoluat.

”La data de 12.08.2020, situaţia este următoarea: total cazuri confirmate: 126 (100 rezidenţi şi 26 personal) 1 deces, rezident cu comorbidităţi. Toate cazurile au fost cu forme uşoare sau asimptomatice de boală, rezidenţii rămânând în centrul rezidenţial, unde li s-a asigurat îngrijire medicală de către personalul medical, angajaţi ai centrului, medici, asistenţi medicali şi dacă este cazul, tratament de specialitate, prioritate având cei cu simptome”, a mai transmis instituţia.

Citește și:

Imagine emoționantă la un cămin de bătrâni. Mama cu Covid-19 își vede fiul prin geam

Focar de coronavirus la un azil de bătrâni din Galaţi. Peste 50 infectați, deși inițial au fost testați negativ

Persoana care a decedat avea mai multe comorbidități

Sursa citată a precizat că persoana care a decedat avea 87 de ani şi multiple comorbidităţi.

”Personalul de îngrijire pozitiv Covid 19 a fost izolat pentru evaluare clinică, paraclinică şi tratament la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Victor Babeş din Craiova. S-au dispus următoarele măsuri: s-a efectuat ancheta epidemiologică şi s-a monitorizat focarul permanent; carantinarea unităţii până la închiderea focarului; dezinfecţia tuturor spaţiilor”, a mai transmis DSP.

De asemenea, s-a dispus monitorizarea zilnică a stării de sănătate a rezidenţilor care nu sunt infectaţi cu virusul SARS-COV-2.

Până la ultima raportare a autorităţilor, în judeţul Dolj erau confirmate 1.028 de cazuri de infectare. 

image
image
image
image
image
image
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net