Focar de coronavirus la un cămin de bătrâni din Craiova. 126 de persoane infectate și un deces

camin-batrani-craiova.png

caminul pentru persoane varstnice craiova
Căminul pentru persoane vârstnice Craiova găzduiește 270 de bătrâni
foto: arhiva Adevărul

Un focar de coronavirus este activ la Căminul pentru Persoane Vârstnice Craiova, unde au fost confirmate 126 de cazuri de infectare cu noul coronavirus. Un beneficiar a murit.

DSP Dolj a anunţat, joi, printr-un comunicat de presă, că este un focar activ de coronavrus la Căminul pentru Persoane Vârstnice Craiova. Focarul a fost depistat la 24 iulie, dar în urma retestărilor s-a constatat că situația s-a agravat.

”În urma monitorizării bilunare de către DSP Dolj a beneficiarilor şi personalului de îngrijire din centrele rezidenţiale, în data de 24.07.2020 a fost depistat un focar în Căminul pentru Persoane Vârstnice Craiova. Unitatea funcţionează în două clădiri: una monobloc cu garsoniere, cu 2 scări de acces, 4 etaje şi o clădire cu 3 etaje. Iniţial, au fost depistate 24 de cazuri pozitive Covid-19, 16 la beneficiari, din 270 rezidenţi şi 8 la personal de îngrijire, din 100 persoane”, a transmis DSP Dolj.

Instituţia transmite că, ulterior, în urma testărilor repetate s-a constatat că focarul a evoluat.

”La data de 12.08.2020, situaţia este următoarea: total cazuri confirmate: 126 (100 rezidenţi şi 26 personal) 1 deces, rezident cu comorbidităţi. Toate cazurile au fost cu forme uşoare sau asimptomatice de boală, rezidenţii rămânând în centrul rezidenţial, unde li s-a asigurat îngrijire medicală de către personalul medical, angajaţi ai centrului, medici, asistenţi medicali şi dacă este cazul, tratament de specialitate, prioritate având cei cu simptome”, a mai transmis instituţia.

Citește și:

Imagine emoționantă la un cămin de bătrâni. Mama cu Covid-19 își vede fiul prin geam

Focar de coronavirus la un azil de bătrâni din Galaţi. Peste 50 infectați, deși inițial au fost testați negativ

Persoana care a decedat avea mai multe comorbidități

Sursa citată a precizat că persoana care a decedat avea 87 de ani şi multiple comorbidităţi.

”Personalul de îngrijire pozitiv Covid 19 a fost izolat pentru evaluare clinică, paraclinică şi tratament la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Victor Babeş din Craiova. S-au dispus următoarele măsuri: s-a efectuat ancheta epidemiologică şi s-a monitorizat focarul permanent; carantinarea unităţii până la închiderea focarului; dezinfecţia tuturor spaţiilor”, a mai transmis DSP.

De asemenea, s-a dispus monitorizarea zilnică a stării de sănătate a rezidenţilor care nu sunt infectaţi cu virusul SARS-COV-2.

Până la ultima raportare a autorităţilor, în judeţul Dolj erau confirmate 1.028 de cazuri de infectare. 

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1