Florin Iordache, gesturi obscene în Camera Deputaților. A arătat degetul mijlociu către Opoziție

florin-iordache-gesturi-obscene-blurat.jpg

florin iordache a facut gesturi obscene in camera deputatilor
Florin Iordache le-a arătat degetul mijlociu reprezentanților Opoziției, în Camera Deputaților
foto: captură Știrile PRO Tv

Nervi și gesturi obscene miercuri, de la tribuna Camerei Deputaților. Președintele comisiei speciale pentru legile justiției, Florin Iordache, a arătat degetul mijlociu către Opoziție după ce a explicat de ce a fost nevoie de adoptarea OUG 90/2018 privind legile justiției.

După un discurs furios la adresa Comisiei Europene, care a arătat cartonașul roșu României în chestiunea justiției, Florin Iordache le-a arătat degetul mijlociu reprezentanților Opoziției în timp ce cobora de la tribuna Camerei Deputaților.

„Vom merge mai departe cu toată opoziția pe care a arătat-o Comisie Europeană! Vrem să fim independenți, vrem să decidem potrivit Constituției, nu potrivit presiunii pe care o pun unii sau alții!” a spus Florin Iordache înainte de a face gesturile obscene.

florin-iordache-gesturi-obscene.jpg

florin iordache a facut gesturi obscene in camera deputatilor
Florin Iordache le-a arătat degetul mijlociu reprezentanților Opoziției
foto: captură Știrile PRO Tv

 

Florin Iordache, gesturi obscene în Camera Deputaților

Întrebat ulterior de jurnaliști de ce a făcut gesturile obsecene, Iordache s-a făcut că nu știe despre ce este vorba. ”Vi s-a părut. E un punct de vedere. Cu mâinile ridicate, care e problema?”, s-a rățoit el la jurnaliști.

În ceea ce privește criticile Comisiei Eropene și noile recomandări din raportul MCV, Iordache s-a arătat foarte sceptic. „Analizăm. Putem discuta totuși să vedem dacă, discutând, analizând, atacăm sau nu atacăm. De la direcții politice la direcții juridice... Că ei pot face declarații e una, dar când ei îmi spun mie că nu trebuie să fac legile, să le opresc sunt chestiuni... Nu am o problemă cu dezbaterea politică, dar partea juridică nu stă în picioare”, a declarat Florin Iordache pentru HotNews.

Noile recomandări ale Comisiei Europene

Comisia Europeană a formulat opt recomandări suplimentare pentru România, cerând puterii de la București să suspende punerea în aplicare a legilor justiției și să le revizuiască în acord cu recomandările Comisiei de la Veneția și GRECO.

  1. Suspendarea imediată a punerii în aplicare a legilor justiției și a ordonanțelor de urgență ulterioare.
  2. Revizuirea legilor justiției ținând seama pe deplin atât de recomandările formulate în cadrul MCV, cât și de cele formulate de Comisia de la Veneția și de Grupul de state împotriva corupției al Consiliului Europei (GRECO).
  3. Suspendarea imediată a tuturor procedurilor de numire și revocare aflate în curs care vizează procurori în funcții-cheie.
  4. Relansarea procesului de numire a unui procuror-șef al DNA care să aibă experiență dovedită în domeniul urmăririi penale a infracțiunilor de corupție și un mandat clar pentru ca DNA să continue efectuarea de anchete profesioniste, independente și imparțiale în cazurile de corupție.
  5. Numirea imediată, de către Consiliul Superior al Magistraturii, a unei echipe interimare de conducere a Inspecției Judiciare și numirea, în termen de trei luni, prin concurs, a unei noi conduceri a acestei instituții.
  6. Respectarea avizelor negative ale Consiliului Superior al Magistraturii referitoare la numirea sau revocarea unor procurori cu funcții de conducere până la intrarea în vigoare a unui nou cadru legislativ, în conformitate cu recomandarea 1 din ianuarie 2017.
  7. Înghețarea intrării în vigoare a modificărilor propuse a fi aduse Codului penal și Codului de procedură penală.
  8. Relansarea procesului de revizuire a Codului penal și a Codului de procedură penală ținând seama pe deplin de necesitatea de a se asigura compatibilitatea acestor coduri cu dreptul UE și cu instrumentele internaționale în materie de combatere a corupției, precum și cu recomandările formulate în cadrul MCV și cu avizul Comisiei de la Veneția.
Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1