Florin Cîţu: "Suntem foarte aproape de o soluţie pentru clienţii băncilor"

Ultima actualizare:

    Florin Cîţu a avut discuţii cu BNR şi sistemul bancar, pentru a găsi soluţii pentru firmele închise, IMM-uri şi alţi clienţi ai băncilorFoto: adevarul.ro
Florin Cîţu a avut discuţii cu BNR şi sistemul bancar, pentru a găsi soluţii pentru firmele închise, IMM-uri şi alţi clienţi ai băncilorFoto: adevarul.ro

Ministrul de finanţe, Florin Cîţu, anunţă că, în urma discuţiilor cu BNR şi sistemul bancar, Guvernul va prezenta în cel mult 48 de ore o soluţie pentru clienţii băncilor.

În maximum 48 de ore, cei care au credite la bănci vor afla ce face statul pentru cei care nu mai pot plăti ratele bancare, scrie adevarul.ro.

Florin Cîţu a avut discuţii cu BNR şi sistemul bancar, pentru a găsi soluţii pentru firmele închise, IMM-uri şi alţi clienţi ai băncilor.

Ministrul de finanţe Florin Cîţu a anunţat luni, 23 martie, că este foarte aproape de o soluţie pentru clienţii băncilor, pentru amânarea plăţii ratelor, pe care o va prezenta în 48 de ore.

„Suntem foarte aproape de o soluţie pentru clienţii băncilor, pe care o discutăm cu Banca Naţională şi cu sistemul bancar, o soluţie pe care o vom prezenta cred în maxim 48 de ore”, a declarat Cîţu.

Băncile au anunţat în ultimele zile soluţii individuale de a-şi ajuta clienţii la plata ratelor. Unele dintre acestea au decis să amâne ratele cu câte o lună, însă clienţii vor trebui să plătească cumulat ratele adunate.

Alte bănci au anunţat că amână câte 2-3 luni plata ratelor, iar acestea se mută la sfârşitul graficului de rambursare.

Citiţi şi:

Klaus Iohannis, mesaj pentru români: "Vom lua măsuri și mai dure pentru limitarea răspândirii virusului"

Recorduri de ștergere a unor datorii către bancă. Doi români „iertați” de 62.000 de euro și 52.000 de franci elvețieni

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net