Florin Cîţu, la podcastul lui Mihai Morar: "Am fost primul nebun care a spus că ne vom reveni rapid"

Ultima actualizare:

    Florin Cîțu, premierul Românieifoto: captură YouTube
Florin Cîțu, premierul Românieifoto: captură YouTube

Premierul Florin Cîţu a declarat că a fost ”primul nebun” care a fost convins că România va reveni rapid după criza economică provocată de pandemia de COVID-19, iar acum ţara noastră are două trimestre consecutiv cu cea mai mare creştere din Uniunea Europeană.

”Economiştii foarte greu estimează o perioadă de recesiune (...) Anul trecut, când am trecut prin criză am fost primul nebun care a spus că ne vom reveni rapid, mai rapid decât oricine şi aşa a fost. Pentru că m-am uitat la comportamentul oamenilor”, a declarat Florin Cîţu, invitat la podcastul lui Mihai Morar.

Florin Cîțu: ”Mi-a fost frică în prima zi, când am intrat în starea de urgenţă"

Premierul a adăugat că au fost momente dificile, când România a intrat în starea de urgenţă. ”Mi-a fost frică în prima zi, când am intrat în starea de urgenţă, sincer, au fost momente dure pentru că mă uitam la bugete, aveam de plătit salarii şi pieţele erau îngheţate, nu puteai să  de împrumuţi. Noi am închis economia, de unde luăm bani, oamenii ăştia cu ce plătesc taxe? Eram într-un moment dificil. Am stat, m-am uitat, am văzut cum a reacţionat economia, am văzut că oamenii sunt ok şi după aceea când am văzut că dăm puţin drumul şi  există acea dorinţă de a ieşi şi de a continua şi toată lumea dorea să îşi continue afacerea, mi-am dat seama că România îşi va reveni rapid. Şi astăzi România are două trimestre consecutive cu cea mai mare creştere economică  din Uniunea Europană”, a declarat Cîţu.

"Urmează, pentru România, cea mai bună perioadă de creştere economică"

Florin Cîţu a adăugat că diferenţa dintre România şi celelalte ţări din Uniunea Europeană a fost că în ţara noastră a fost păstrată intactă capacitatea de producţie. ”Diferenţa dintre noi şi Uniunea Europeană a fost că am vrut să păstrez capacitatea de producţie intactă. Am zis că românii trebuie să aibă unde să se întarcă la locul de muncă şi  nu am mai vrut să închidem economia. Au fost părţi, dar nu a mai fost închisă”, a declarat premierul.

 ”Eu zic că urmează, pentru România, cea mai bună perioadă de creştere economică care se va vedea la toţi românii, din ultima sută de ani (...) Ne bazăm exact ce ne-am bazat anul trecut când am spus că ne revenim în V şi pe faptul că sunt aici şi ştiu ce reforme facem, sunt reforme care eliberează resurse, nu le blochează, reforme care vor permite investitorilor străini să vină în România”, a mai declarat Florin Cîţu. 

Citește și:

Cîţu: Am reuşit să recuperăm într-un an tot ce s-a pierdut din cauza pandemiei. Ce a fost mai complicat a trecut

Cine este Florin Cîțu, premierul desemnat de președintele Klaus Iohannis

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
image
actualitate.net
image
actualitate.net