Fiți alături de nava-școală ”Mircea”! Se face chetă pentru un marș în jurul lumii

nava_scoala_mircea-fortele_navale_romane.jpg

Forţele Navale Române lansează o campanie de strângere de fonduri pentru ca nava-şcoală "Mircea" să facă un marş în jurul lumii, în perioada martie 2021 - ianuarie 2022
Forţele Navale Române lansează o campanie de strângere de fonduri pentru ca nava-şcoală "Mircea" să facă un marş în jurul lumii, în perioada martie 2021 - ianuarie 2022
Foto: Forţele Navale Române

Celebra navă-școală ”Mircea” împlinește, la data de 17 mai 2019, opt decenii de la intrarea în serviciul Marinei Militare Române. Forţele Navale Române lansează o campanie de strângere de fonduri pentru ca nava-şcoală "Mircea" să facă un marş în jurul lumii, în perioada martie 2021 - ianuarie 2022.

Celebra navă-școală ”Mircea” împlinește 80 de ani, la data de 17 mai 2019. În această lungă perioadă a făcut escale în peste 120 de porturi din Europa, Asia Mică, nordul Africii și din America de Nord.

Cu acest prilej, conducerea Forțelor Navale lansează proiectul unui marș al navei în jurul Pământului, în perioada martie 2021-ianuarie 2022, cu escale în porturi de pe toate continentele, pentru a prezenta întregului mapamond spiritul românesc și valorile culturale ale României, prin intermediul marinarilor militari români.

Fiți alături de nava-școală ”Mircea”!

Forțele Navale Române și Fundația „Gheorghe Balaban” inițiază o campanie de strângere a fondurilor necesare pentru realizarea acestui deziderat, la fel cum, în anul 1938, printr-o colectă publică, s-a strâns o parte din banii necesari pentru construirea Navei-Școală „Mircea” la Șantierul Blohm&Woss din Germania.

Persoanele fizice și juridice, care doresc să susțină acest proiect al Forțelor Navale Române, pot depune orice sumă de bani în contul

RO 36 BACX 0000 0030 0615 8000 (LEI), al Fundației „Gheorghe Balaban”, deschis la Unicredit Bank.

Nava-școală ”Mircea împlinește vârsta de 80 de ani

În prezent, nava-şcoală "Mircea" se află în marşul anual de instrucţie, urmând să traverseze pe parcursul a trei luni Marea Neagră, Marea Marmara, Marea Egee, Marea Mediterană, Oceanul Atlantic şi Marea Nordului şi să facă escale în porturile: Siracusa (Italia), Barcelona (Spania), Almeria (Spania), Cadiz (Spania), Brest (Franţa), Rouen (Franţa), Haga (Olanda), Hamburg (Germania), Southampton (Marea Britanie), Lisabona (Portugalia), Valleta (Malta) şi Istanbul (Turcia).

Nava-şcoală "Mircea" se va întoarce acasă în 7 august, după trei luni de pregătire a viitorilor marinari militari români şi străini. 

Nava-şcoală "Mircea" este un velier clasa A tip bark, cu trei arbori, având o înălţime de 44 de metri, cu 23 de vele ce însumează o suprafaţă totală de 1.750 metri pătraţi. Aceasta a fost construită în perioada 1938-1939 la Şantierul Naval "Blohm & Voss” din Hamburg, Germania.

Sursa: Forțele Navale Române

Citește și Doi marinari români sunt blocaţi în Libia. Autorităţile nu îi lasă să coboare

Citește și El este cel mai în vârstă marinar: are 100 de ani. Comuniștii l-au dat afară din Armată

Loading...

Citește și

  • vapor

    Ce trei marinari răpiți pe 3 martie 2019, de pe o navă aflată în largul apelor statului Togo, au fost eliberați. Ei vor fi repatriați în următoarele zile, fiind asistați de Ambasada Roâniei la Abuja, Nigerie, pentru efectuarea formalităților necesare întoarcerii acestora în siguranță.

  • Doi marinari au căzut, azi-noapte, de pe un vas ancorat în Portul Constanţa, în apele reci ale Mării Negre. Operaţiunea de salvare a început imediat cum s-a dat alarma, iar pompierii i-au scos din apă pe cei doi. Din păcate, din cauza hipotermiei, unul s-a stins la spital. Celălalt este în comă, iar medicii sunt rezervaţi în privinţa prognosticului stării sale de sănătate.