Fetiţă de 7 ani muşcată grav de un câine în centrul Sibiului. Proprietarul a fugit când a văzut ce face animalul

Ultima actualizare:

    Câinele și stăpânul său, înainte de incident Foto: adevarul.ro
Câinele și stăpânul său, înainte de incident Foto: adevarul.ro

O fetiță în vârstă de 7 ani a căzut pradă unui câine de talie mare într-o zonă centrală din Sibiu. Copila a fost mușcată de picior, iar stăpânul patrupedului a fugit în momentul când a realizat ce se întâmplă. Cu ajutorul sistemului video de monitorizare a zonei, acesta a fost găsit, iar cazul a ajuns la Poliţie.

Întâmplarea s-a petrecut duminică, 18 aprilie, în centrul Sibiului. Micuţa a ajuns la spital cu multiple plăgi la picioare, iar părinţii au depus plângere la Poliţie. Cel mai probabil speriat, stăpânul animalului a dispărut fără urmă din zonă., scrie adevarul.ro.  

Cățel de talie mare, fără lesă și botniță     

Mama copilei a postat pe reţelele de socializare, inclusiv ale iubitorilor de animale, un apel către populaţie pentru a ajuta la identificarea proprietarului câinelui. „Dragi iubitori de câini, scriu această postare în speranţa că poate strigătul meu de ajutor va ajunge la urechile părinţilor unui băiat din Sibiu de aproximativ 12 -15 ani care se plimba azi (18 aprilie - n.r.), pe Strada Cetăţii, ora 12:00, cu căţelul lui de talie mare, fără lesă şi botniţă. Câinele mi-a muşcat fetiţa (7 ani) de picior, ea se afla la o distanţă de doi metri faţă de mine. Copilul meu a necesitat îngrijiri medicale de urgenţă cu anestezie locală. Aş dori câteva informaţii despre câine. Sper în omenie şi în buna-cuviinţă a părinţilor acestui copil. De asemenea, vreau să trag şi un semnal de alarmă pentru toţi iubitorii şi stăpânii de câini: vă rog, ţineţi-vă animalele în lesă, pentru ca fiinţele nevinovate, lipsite de apărare, să nu mai treacă prin trauma şi suferinţa copilului meu şi a altor copii care au fost muşcaţi de câini!”, a scris mama victimei.         

„A fugit mișelește”    

Potrivit martorilor, adolescentul care se plimba cu câinele nu a putut să-l ţină sub control şi a dispărut din zonă imediat cum a văzut ce se întâmplă. „A fugit mişeleşte”, avea să povestească mama fetiţei, ulterior. Cât despre victim, tot mama acesteia spune că a făcut primul vaccin şi mai are încă patru. ”Însă, rănile sunt cumplite. A muşcat-o în patru locuri şi a rupt din carne!”.

Stăpânul câinelui, găsit

Primăria Sibiu a fost cea care a anunţat, tot pe Facebook, pe propria pagină de socializare că a fost găsit proprietarul câinelui care a muşcat copila de 7 ani şi că acest caz va fi anchetat de Poliţie. „Poliţia Locală a reuşit, cu ajutorul camerelor video, să identifice proprietarul câinelui care a muşcat o fetiţă de 7 ani pe strada Cetăţii în data de 18 aprilie. Agenţii de Poliţie Locală au transmis aceste informaţii către Inspectoratul Judeţean de Poliţie Sibiu, pentru continuarea cercetărilor”, au anunţat autorităţile. 

Aceeaşi sursă a mai ţinut să reamintească posesorilor de animale de companie că au obligaţia, atunci când scot patrupedele la plimbare, să le ţină sub control cu lesă şi botniţă, pentru siguranţa celorlalţi cetăţeni. 

Citește și: 

Un copil de 15 ani, mușcat de doi câini agresivi. A ajuns la spital cu urechea sfâșiată

O femeie din Giurgiu a fost ucisă de unul dintre câinii de luptă din rasa Amstaff ai fiului. Cum s-a petrecut tragedia

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net