Fetiță de 4 luni din Iași, găsită moartă în pat, între părinți. Tatăl: «Nu știm ce s-a întâmplat, nu eram băuți»

Ultima actualizare:

    Micuța Georgiana a murit în somn, în timp ce dormea în pat, între părinții eiFOTO: bzi.ro
Micuța Georgiana a murit în somn, în timp ce dormea în pat, între părinții eiFOTO: bzi.ro

Georgiana, o fetiță de doar 4 luni, a sfârșit peste noapte, în timp ce dormea împreună cu părinții săi în pat. Cuplul mai are patru copii, cu vârste cuprinse între 3 și 10 ani, și toți sunt bine îngrijiți, în ciuda condiițiilor de trai sărăcăcioase. Șocată de ce s-a întâmplat cu mezina, acum familia se pregătește de înmormântare.

Întreaga comunitate din satul Hălceni, comuna Șipote e în stare de șoc și se întreabă cum a fost posibil ca micuța Georgiana, care abia împlinise 4 luni și fusese recent botezată, să moară subit! Dormea în același pat cu tatăl și mama sa, iar miercuri dimineață, copila a fost găsită fără suflare între cei doi părinți, scrie bzi.ro.

Cătălin Bostan (33 ani) și Mihaela Daniliuc (28 ani) mai au patru copii pe care îi iubesc ca pe ochii din cap. Au grijă de ei și încearcă să le ofere, pe cât posibil, tot ce au nevoie. Și pe Georgiana o îngrijeau la fel și nu ăși pot explica ce anume a dus la tragedia ce s-a abătut asupra lor.  

„Vrem să aflăm și noi adevărul”

Copila a fost hrănită în timpul nopții, iar dimineață, când s-au trezit, aceasta nu mai respira. Mihaela a fost cea care a observat că fetița este rece, iar după ce s-au uitat mai bine la ea, a observat că nu mai respira. Au sunat de urgență la 112. Medicii care au ajuns de urgență au făcut tot ce le-a stat în putință să o readucă la viață, dar totul a fost în zadar.

Familia îndurerată se pregătește să aducă acasă trupul neînsuflețit al copilei și să pună la punct înmormântarea. Vecinii spuneau că aceștia sunt consumatori de alcool, însă Cătălin a negat acest lucru.

„Suntem distruși de durere! Înainte să ne culcăm era atât de fericită, zâmbea, ne-am jucat cu ea. Nu știm ce s-a întâmplat, așteptăm și noi să vedem ce spun medicii. Nu eram băuți, așa cum au spus alții. Ne iubim foarte mult copiii! … Mama ei nu poate ieși din casă de supărare, plânge și se uită la pozele cu ea. Vrem să aflăm și noi adevărul!”, a declarat tatăl fetiței decedate, Cătălin Bostan.

Părinții fetiței mai au patru copii

Familia se afla în atenția autorităților din 2019, din cauza condițiilor de trai, însă copiii nu au fost niciodată abuzați de părinți. În urma incidentului ce a avut loc în această familie, ceilalți patru minori care au rămas acasă vor fi supuși unor teste psihologice și, în urma acestor evaluări, se va stabili dacă se vor impune măsuri de protecție. „Deocamdată nu avem un rezultat, să știm exact ce s-a întâmplat cu fetița. Această familie este în monitorizare din 2019. Principalul lor venit este alocația copiilor și alocația de susținere. Ei trăiesc în relație de concubinaj, toți copiii sunt recunoscuți de tată, nu provin din alte relații. Vârstele celorlalți patru copii sunt cuprinse între 3, 8, 9 și 10 ani și fetița mică avea 4 luni. Ei erau de mult în atenția autorităților, dar s-a încercat prin toate modalitățile ca cei mici să nu fie luați de lângă părinți pentru că erau foarte atașați de ei. Nu au fost bătuți, nu au ieșit cu nimic în evidență. În urma acestei situații, s-a revenit din nou asupra acestei familii și copiii sunt chemați la evaluare psihologică, iar în urma evaluării se va stabili dacă se impune măsura de protecție”, a spus Cătălina Moșneguțu, asistent social comuna Șipote.

Dosar penal pentru ucidere din culpă

În urma acestui incident, polițiștii ieșeni au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, iar în urma necropsiei efectuate de medicii legiști se va stabili cauza exactă a decesului. 

Citește și: 

Bebeluş de 6 luni din Botoşani, mort de la prea mult legănat. Ce este sindromul copilului zgâlţâit

Bebeluș în stare gravă, după ce tatăl l-ar fi strivit în somn. Polițiștii îl acuză de tentativă de omor

image
image
image
image
image
image
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
bani divort1 jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
legume fructe vitamine naturale jpg
roman bogat cantacuzino1 jpg
Rares Bogdan FOTO Facebook
image
actualitate.net
image
actualitate.net