Femeie în comă, de la o tigaie cu ulei încins

Ultima actualizare:

    Uleiul încins din tigaie a luat foc(Foto: shutterstock.com)
Uleiul încins din tigaie a luat foc(Foto: shutterstock.com)

O manevră greșită în bucătărie a băgat în comă indusă o femeie din județul Bihor! Împreună cu soțul ei, aceasta a ajuns în stare gravă la spital, după ce amândoi au suferit arsuri de gradul II și au fost intoxicați cu fum. Totul din cauza unei tigăi cu ulei încins, peste care femeia a turnat apă.

Accidentul casnic s-a petrecut în satul Cordău, comuna Sânmartin, duminică. Femeia, în vârstă de 44 de ani, se afla în bucătăria locuinței, unde prăjea ceva într-o tigaie. La sfârșit, a pus apă peste uleiul încins, ceea ce a generat o flacără puternică care a ars-o pe față și pe mâini. Vrând să-și ajute soția, bărbatul s-a expus și el flăcărilor și a fost rănit, anunță ebihoreanul.ro.

Ambii au ajuns în stare gravă la Unitatea de Primire a Urgenţelor, iar apoi, din cauza arsurilor, la secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă a Spitalului Județean din Oradea. „Pacienta are arsuri de gradul II A / II B pe 10% din suprafaţa corpului, pe faţă, gât şi pe antebraţul mâinii drepte. A trebuit intubată şi s-a decis inducerea comei, ca să nu simtă durerea”, a declarat pentru ebihoreanul.ro directorul medical al Spitalului Judeţean, dr. Lucia Daina.

Ambii soți sunt izolați la ATI

Soţul femeii, în vârstă de 49 ani, a suferit şi el arsuri de gradul II A pe 7% din suprafaţa corpului, pe gât şi la mâna dreaptă. Şi acesta a fost intubat după internare. Ambii pacienţi sunt izolaţi la ATI, bărbatul fiind extubat în cursul după-amiezii de luni, dar femeia respiră în continuare cu ajutorul aparatelor şi este tot în comă indusă.

Potrivit medicilor, cei doi au avut noroc că arsurile nu le-au afectat şi căile respiratorii, iar prognosticul este, în cazul amândurora, pozitiv.

Citește și:

Tânăr cu arsuri pe 70% din suprafața corpului așteaptă de două zile să fie transferat în Belgia. Ce spune ministrul Sănătății

Incendiu la Spitalul Judeţean Alba. Două cadre medicale au fost rănite

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net