Femeia care şi-a pierdut fetiţa şi soțul în accidentul provocat de un sinucigaş: «Copilul, unde îmi e copilul?»

Ultima actualizare:

    Marian Băcescu, alături de fetița și de soția safoto: arhivă personală
Marian Băcescu, alături de fetița și de soția safoto: arhivă personală

Colegii sunt șocați după ce Dan Băcescu și-a pierdut viața marți, aproape de Craiova, în urma accidentului provocat intenționat de un sinucigaș, care a intrat cu mașina pe contrasens. Gorjeanul mergea la mare cu familia, iar impactul a ucis-o și pe Deia, fiica sa, în vârstă de 6 ani. Ramona, mama copilei, aflată la spital, e distrusă de durere.

Destin crunt pentru o familie frumoasă din Gorj! Leontin Marian Popa (25 de ani), dezamăgit în dragoste, a decis marți dimineață să se sinucidă și a intrat cu mașina pe contrasens, izbind violent un automobil care circula regulamentar. Tânărul a murit pe loc, iar tamponarea a dus la alte două decese. În urma accidentului au fost uciși Dan Băcescu, șoferul din cealaltă mașină, și Deia, copila sa de numai 6 ani. Ramona, mama fetiței, a fost rănită și a fost transportată la Spitalul Județean din Craiova.

„Copilul, unde îmi e copilul? Unde e soțul? Vreau să-i văd“, i-a întrebat Ramona, întreaga zi, pe medici și pe asistenţi. Femeia a aflat totul abia în această dimineață (29 iulie). Cadrele medicale au apelat la ajutorul unui psiholog şi la sprijinul familiei. Minute bune, femeia nu a scos nici un cuvânt, apoi a început să plângă și să strige. În cele din urmă, cei prezenţi au reuşit s-o liniştească. Ramona Băcescu a cerut să fie externată, pentru a-şi putea conduce pe ultimul drum copilul şi soţul.

El e Leontin Popa, și sinucigaș, și criminal
El e Leontin Popa, și sinucigaș, și criminal

Mesajul sinucigașului, găsit de polițiști

La locul accidentului, pe Centura de Nord a Craiovei, poliţiştii au găsit şi un bilet de adio, în care Popa anunța că nu vrea să mai trăiască. Mesajul se încheia astfel: „Te iubesc, Ana, te iubesc, fratele meu“. Apropiaţii susţin că el se certase cu iubita şi că spunea tot mai des, în ultima vreme, că își va pune capăt zilelor. Tânărul fără ocupație era originar din comuna doljeană Ghercești.

Mașina familiei din Motru, făcută praf
Mașina familiei din Motru, făcută praf

De profesie șofer de TIR, Dan Băcescu este regretat de toți colegii, scrie adevarul.ro. Ilie Matei, de asemenea șofer, deplânge decesul colegului său şi al micuței: „Dan Băcescu, care a decedat împreună cu fiica sa, ne era coleg. Avea 41 ani şi locuia lângă Motru. Lucra în echipaj cu fratele lui, pentru o companie de transport din Timişoara. Cu câteva zile înainte achiziţionase din banii strânşi cu sudoare un autoturism. Fetiţa familiei, un exemplu de copil bun şi silitor, era tot ce avea colegul nostru mai important. Au decis să plece la mare, urmând să se se vadă cu alţi prieteni acolo. Clipa fatidică în care un tânăr nemulţumit de viaţa amoroasă decide să-şi pună capăt zilelor face din colegul nostru şi familia lui victime ale unei tragedii. Șoseaua pe care a iubit-o şi a slujit-o i-a fost şi loc de odihnă lui şi micuţei pentru care ar fi dat totul“.

Acum 6 ani, o tragedie similară. A omorât cinci persoane care veneau de la pescuit

O tragedie similară s-a produs acum şase ani în Prahova, pe Drumul Național 1, în apropiere de Câmpina. George Dumitru, un şofer de 28 de ani din București, care se certase cu iubita sa, a intrat cu mașina pe contrasens, având o viteză năucitoare, şi a izbit un BMW, în care se aflau cinci persoane. Atunci au decedat și șoferul sinucigaș, și cei aflați în mașina tamponată, care se întorceau de la pescuit: doi bărbați de 44 de ani, o femeie de 38 de ani, o tânără de 19 ani și un copil de 11 ani. “Iartă-mă Doamne pentru ce fac, dar așa nu mai rezist să trăiesc!”, scrisese tânărul pe Facebook înainte de a comite accidentul îngrozitor. În urma acelei drame şi a protestului inițiat de localnici, autorităţile prahovene au montat separatoare de sens. 

Citește și:

Vâlcea: Un bărbat s-a aruncat cu mașina de pe stânci, lângă Mănăstirea Arnota. În ce stare se află

Tânăr de 18 ani, mort într-un accident cumplit în Vâlcea! În loc să sune la 112, prietenii l-au abandonat pe marginea drumului

image
image
image
image
image
image
avion pixabay jpg
vant puternic Inquam Photos jpg
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net