Falsul medic Matteo Politi, pus în libertate. Decizia magistraţilor e definitivă

Ultima actualizare:

    Matteo PolitiFoto: arhivă personală
Matteo PolitiFoto: arhivă personală

Decizie absolut uimitoare a magistraţilor Judecătoriei sectorului 1. Matteo Politi, italianul cu 8 clase, care a profesat ca medic în România fără să aibă studii de specialitate a fost pus în libertate sub control judiciar, dar nu mai are voie să profeseze.

Falsul medic italian Matteo Politi a fost pus în libertate de magistrații Judecătoriei Sectorului 1, la cererea procurorilor. Astfel, decizia din 3 iunie a rămas definitivă miercuri (5 iunie) ca urmare a faptului că nu a fost înregistrată nicio contestație la instanța ierarhic superioară.

Matteo Politi a fost arestat, după ce a încercat să fugă din țară. Bărbatul este acuzat pentru practicare ilegală a unei meserii care implică viața omului. Cu toate acestea, magistraţii l-au considerat nevinovat, dar i-au impus anumite restricţii. 

Ce obligaţii are Matteo Politi

Magistrații i-au impus lui Matteo Politi să nu depăşească rază teritorială a Municipiului Bucureşți și a județului Ilfov, decât cu încuviinţarea prealabilă a organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi și libertăți, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată. Să nu desfăşoare profesia de chirurg plastician-estetician.

Italianul a fost arestat în urmă cu patru luni. Aşa zisul estetician, în vârstă de 38 de ani, a fost depistat de poliţişți, la începutul lunii februarie, în timp ce încerca să iasă cu trenul din ţară pe la Punctul de Frontieră Curtici. El călătorea cu un tren InterRegio, pe relaţia Bucureşti - Budapesta.

Matteo Politi a lucrat că medic de chirurgie plastică pentru cinci unităţi medicale din România fără să aibă acest drept. Acestuia i se atribuise un cod de parafă de către Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti.

După dezvăluirile din presă, DSPMB a anunţat că a demarat o anchetă internă şi a sesizat Comisia de disciplină pentru analizarea modului în care un funcţionar public din cadrul Biroului de Informatică şi Biostatistică Medicală i-a atribuit italianului codul de parafă. După acest caz, în ţata noastră au mai fost descoperiţi alţi medici falşi, toţi din România.  

Citeşte şi

Clinică privată, închisă după cazul falsului chirurg Matteo Politi

Chirurgul cu 8 clase făcea sprâncene din păr pubian. Avea două nume false

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net