Prima reacție a medicului fals! Matthew Mode susține că este nevinovat

matthew_mode_medic_fals_1.jpg

Matthew Mode este, de fapt, un parcangiu cu opt clase
Foto: Facebook

Medicul cu opt clase susține în continuare că are toate actele necesare pentru a profesa. Matthew Mode a declarat că lucrurile despre care s-a tot scris în presă s-au întâmplat și în Italia, acolo unde cazul a fost închis.

„Lucrurile despre care mass-media scrie în momentul de faţă sunt cele care s-au întâmplat în Italia, acolo unde cazul a fost închis şi de acolo au plecat toate poveştile. Când am venit în România, am dat documentele originale cu tot cu parafă unui avocat care, plătit cu o sumă considerabilă, a întreprins toate procedurile necesare pentru ca toate hârtiile mele să fie recunoscute şi au fost astfel obţinute toate avizele de către ministerele aferente, cărora le-am plătit chitanţe şi, astfel, mi-au eliberat toate documentele şi actele pentru a lucra în România. După aceea, avocata mi-a zis că am toate actele necesare pentru a profesa în România. Pot folosi numele de Matthew Mode, am primit o scrisoare de la un notariat din România care îmi permite să folosesc acest nume”, a declarat Matthew Mode pentru spynews.ro.

Ministerul Sănătății: „E uluitor că s-a întâmplat așa ceva!”

Numele real al lui Matthew Mode este Matteo Politi. El ar fi un italian cu doar opt clase, care în țara lui lucra ca valet de mașini. Bărbatul a pretins că a terminat o universitate americană pretigioasă și a operat zeci de pacienți, în cele mai de lux clinici private din București. Matteo Politi a intrat încă de anul trecut în atenția procurorilor, după ce asistentele medicale au sesizat autoritățile, pentru că medicul fals nu știa nici măcar să se spele corect pe mâini înainte de operație.

„E uluitor că s-a întâmplat aşa ceva”, atrag atenţia specialiştii. Cu atât mai mult cu cât a fost posibil ca Mathew Mode, pe numele său real Matteo Politi, condamnat la închisoare cu suspendare în Italia pentru practici similare, să pătrundă în sălile de operaţii ale unor clinici din capitala României şi să opereze pacienţi. „Şi sistemul public şi sistemul privat trebuie să aibă aceleaşi reguli. Da, a operat în clinici priviate cu o parafă. Dar parafa nu este de ajuns. Documentele pe care trebuie să le prezinţi la angajare sunt identice. Analizăm acest caz”, a declarat Ministrul Sănătății Sorin Pintea.

Toate clinicile private unde lucrează medici străini vor fi supuse unor controale

Au început deja să cadă primele capete în cazul medicului fals din Italia. Funcționarul care i-a eliberat codul de parafă și care i-a dat dreptul să opereze în România a fost sancționat. În plus, în toate clinicile private unde în prezent lucrează și medici străini vor fi supuse unor controale de amploare.

 

Loading...

Citește și

  • Cazul medicului fals Matthew Goode este anchetat de Colegfiul Medicilor, de procurori, dar și de Ministerul Sănătății. Italianul cu opt clase s-a dat drept chirurg plastician și a efectuat intervenții pe mai mulți pacienți, în clinicile private din București.

  • mattew mode matteo politi

    O cunoscută vedetă din România a trecut pragul cabinetului medicului fals, Matthew Mode, pe numele lui din acte Matteo Politi. Acesta s-a lăudat pe reţelele sociale unde a publicat o imagine cu artista lăsând loc unor speculaţii iminente. Plasticianul a apărut într-o poză alături de Claudia Pavel şi de sora ei. Click! a aflat care este adevărul din spatele imaginii.

  • medic chirurg fals

    Noi detalii despre chirurgul cu 8 clase, care în ţara lui parca maşini, iar la noi a păcălit sistemul sanitar şi a făcut cel puţin o operaţie, încep să iasă la iveală. Bărbatul de 38 de ani avea colaborări cu mai multe clinici private din Bucureşti, ba chiar a înlocuit o proteză mamară la un spital de renume tot din sistemul privat. Deşi în Italia era valet, chirurgul fals era foarte bine pus la punct în tot ceea ce ţine de procedurile medicale. Comportamentul din sala de operaţie a trezit suspiciuni în rândul asistentelor .

  • mattew mode matteo politi

    Aveţi grijă în mâinile cui vă lăsaţi sănătatea! Un italian fără studii de specialitate s-a dat drept medic în România şi chiar a convins o clinică privată de prestigiu să-l lase să intre în sala de operaţie. Chirurgul fals se numeşte Matthew Mode, pe numele real Matteo Politi, a venit în România în urmă cu un un, timp în care a operat câţiva pacienţi, care au scăpat teferi din mâinile lui. Ultima lui meserie în Italia este cea de valet.