EXCLUSIV! El ia cea mai mare pensie din România. Banii nu i-au adus fericirea

Ultima actualizare:

    Fostul procuror Gheorghe Bălăşoiu primeşte acum, lunar, 66.701 lei, pensie, în mânăFOTO: Click!
Fostul procuror Gheorghe Bălăşoiu primeşte acum, lunar, 66.701 lei, pensie, în mânăFOTO: Click!

Gheorghe Bălășoiu (73 de ani), fost magistrat, este din nou în atenția românior din pricina pensiei uriașe pe care o primește, cea mai mare din țară. Sub guvernarea PSD, pensia fostului comandant al Penitenciarului Colibași s-a dublat: de la 34.000 de lei, la 73.890 de lei. Reporterii Click! au aflat că banii nu i-au adus fericirea acestui pensionar: un copil s-a sinucis, iar el este bolnav.

Are o pensie fabuloasă! Cea mai mare din România. Este vorba despre Gheorghe Bălăşoiu, un bărbat din judeţul Argeş, care a fost şef de penitenciar şi procuror. Reporterii Click! l-au vizitat la locuința sa de la marginea Piteștiului, în urmă cu doi ani. L-au găsit bolnav, de curând operat, motiv pentru care acum am verificat starea sa de sănătate. ”Degeaba vă luați de el! Este bine și e «strong» (n.r. puternic)”, ne-au informat funcționarii de la primărie.

Gheorghe Bălăşoiu primeşte acum o pensie lunară de 66.701 lei. De fapt, pensia este de 73.890 de lei, din care 7.189 de lei sunt opriți ca impozit. El a lucrat în magistratură, apoi a fost şef al Penitenciarului Colibaşi. În 2005, înainte de a ieşi la pensie, Bălăşoiu a fost încadrat ca procuror, el stând la Curtea de Apel Piteşti doar două săptămâni.

Pentru ca venitul pentru ultima lună de muncă să fie cât mai mare, în anul 2005, Gheorghe Bălășoiu a renunţat la concediul de odihnă din ultimul an şi a avut foarte multe deplasări în interes de serviciu. Banii pentru deplasări şi concediu s-au adunat la salariul din ultima lună, luat în calcul pentru stabilirea pensiei. Aşa a ajuns ca în anul 2017 la suma de peste 34.000 de lei.

Gheorghe Bălășoiu primește acum de la poștaș 66.701 lei, după ce sub guvernarea PSD, pensiile și punctul de pensie au fost majorate.

Banii nu i-au adus fericirea

Reporterii Click! l-au vizitat pe fostul procuror şef şi au aflat că în cazul lui banii nu i-au adus fericirea. În loc de falnicul bărbat din fotografiile mai vechi, acum doi ani am găsit un bătrânel firav, bolnav şi trist.

Reporterii Click! au aflat că banii nu i-au adus fericirea lui Gheorghe Bălășoiu: un copil s-a sinucis, iar el este bolnav
Reporterii Click! au aflat că banii nu i-au adus fericirea lui Gheorghe Bălășoiu: un copil s-a sinucis, iar el este bolnav

Locuiește într-o vilă cochetă, dar nimic spectaculor. Are o curte bine îngrijită, plin cu tufe de trandafiri. Și la balconul de la etaj sunt flori multe, colorate, semn că în casă este o doamnă care își dorește o casă veselă și primitoare.

În această vilă de la marginea Piteștiului locuiește cel mai bogat pensionar din România
În această vilă de la marginea Piteștiului locuiește cel mai bogat pensionar din România

Omul primește cea mai mare pensie din ţară şi toată lumea se minunează când aude suma astronomică pe care Bălăşoiu o primeşte, în timp ce milioane de alţi români abia iau 800-1.000 de lei, după zeci de ani de muncă.

Când l-am vizitat, Gheorghe Bălășoi nu ne-a primit în casă și a fost zgârcit la vorbă. Prea mulți se intereseau despre pensia lui.

“Sunt operat de curând, altfel v-aş fi invitat la o cafea în casă”, s-a scuzat Gheorghe Bălăşoiu şi ne-a arătat pansamentele de pe abdomen. L-am întrebat dacă este adevărat că are o pensie uriaşă. “Dacă aşa spune Casa de Pensii, înseamnă că e adevărat, dar nu ştiu dacă sunt şi alte pensii mai mari. Nu fac eu statistica pensiilor din România”, ne-a răspuns în 2017 fostul procuror şef şi ne-a dat de înţeles că nu va face şi alte comentarii.

Vecinii ne spun că Gheorghe Bălăşoiu este un om discret, nu comunică prea des şi se fereşte de mulţime. “Ce aveţi cu el? Că a muncit toată viaţa! Doar nu a furat banii, i-a meritat”, ne-a spus o doamnă pe care am întrebat-o dacă îl cunoaşte pe fostul procuror.

Ce a făcut Gheorghe Bălășoiu cu banii

Gheorghe Bălăşoiu a fost procuror şef încă din vremea comuniştilor, dar şi după 1990.

Gheorghe Bălăşoiu a fost procuror şef încă din vremea comuniştilor, dar şi după 1990
Gheorghe Bălăşoiu a fost procuror şef încă din vremea comuniştilor, dar şi după 1990

“A fost procuror şef până în 1998, când a fost numit comandantul Penitenciarului Colibaşi. S-a pensionat în 2005, apoi a vrut să intre în Baroul Argeş, dar nu ştiu din ce motive i s-a respins cererea. Auzisem că vrea să profeseze ca avocat prin Capitală. Întotdeauna a câştigat mulţi bani. Ce a făcut cu ei? Păi, le-a dat copiilor: o fată care locuieşte în Timişoara şi care are trei copii şi lui Mircea, care avea şi el trei copii. În 2015, tot oraşul a vuit când Mircea a intrat cu noua sa maşină Audi Q7, de 50.000 €, într-un stâlp de iluminat public din oraş. Maşina a fost făcută zob, dar el a fugit de la faţa locului. Tot tăticul a rezolvat: a plătit pagubele şi o amendă. Acum bătrânul Bălăşoiu împarte pensia cu cei şase nepoţi şi îşi vede de bătrâneţe”, ne-a spus o vecină, în urmă cu doi ani.

Fiu lui Gheorghe Bălășoiu a fost găsit mort în casă

Mormanul de bani nu i-a adus prea multe bucurii lui Gheorghe Bălăşoiu. Fiul său, Mircea, a fost găsit mort în casă în octombrie 2016.  Trupul bărbatului de 49 de ani a fost descoperit de pompierii pe care Gheorghe Bălăşoiu i-a chemat pentru că fiul lui nu mai răspundea la telefon de mai mult timp, scrie infoargesnews.ro. Mircea a fost găsit fără suflare în apartamentul său din Piteşti. Deşi nu erau urme de violenţă, tatăl lui a insistat să se facă o autopsie pentru că nu putea crede că fiul său a murit din senin, la doar 49 de ani. Nu se cunosc rezultatele medico-legale, dar localnicii spun că Mircea ar fi suferit un infarct.

Cum s-a calculat cea mai mare pensie din țară

Gheorghe Bălăşoiu s-a pensionat în 2005, la 60 de ani, pe vremea când calculul pensiei de serviciu se făcea potrivit unui algoritm simplu: 80% din venitul brut realizat în ultima lună de activitate înainte de data pensionării, scrie jurnaluldearges.ro. El cumula salariul de comandant de penitenciar cu cel de procuror. Aşa a ajuns fostul director de la Penitenciarul Colibaşi să aibă atunci o pensie de peste 30.000 de lei. Reglementări ulterioare ale modului de calcul al pensiei de serviciu, precum şi măriri aplicate au condus în 2017 la o pensie de 40.963 de lei brut, adică peste 34.000 lei în mână sau 7.500 de euro. După alte majorări, astăzi, Gheorghe Bălășoiu primește lunar 73.890 lei, pensie.

Citește și:

El este românul cu cea mai mare pensie din ţară: 34.000 de lei

Ce pensii au foștii președinți. Câți bani încasează la bătrânețe Constantinescu, Băsescu şi Iliescu

Parteneri

image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net