EXCLUSIV E ordin de la Raed Arafat! Ce se întâmplă cu medicii și cu pacienții Covid care nu au paturi

Ultima actualizare:

    Suferinzii sunt tratați acum pe scaune și bănci, în UPU, pentru că nu sunt paturi și pentru ei pe secțiile Covid.  Foto: Inquam
Suferinzii sunt tratați acum pe scaune și bănci, în UPU, pentru că nu sunt paturi și pentru ei pe secțiile Covid. Foto: Inquam

E ordin venit de la Raed Araft! Medicii și asistenții care lucrează în secții unde au fost reduse paturile vor fi detașați în spitale care îngrijesc pacienți Covid. Managerii sunt obligați să raporteze în fiecare joi numărul angajaților redistribuiți. În plus, pacienții infectați, care nu au paturi libere, vor fi internați pe alte secții, ca să nu mai fie chinuiți pe scaune și bănci, în Camera de Gardă.

Personalul medical care îngrijește pacienți infectați cu coronavirus este epuizat și are nevoie de ajutor din partea colegilor. Astfel că s-au luat măsuri!

Un document care a intrat în posesia jurnaliștilor de la Click! arată că personalul medical non-Covid va fi detașat în spitalele care îngrijesc pacienți infectați cu virusul ucigaș.

E ordin de la Raed Arafat! Medicii și asistenții vor fi detașați pe secțiile Covid

Este vorba despre Ordinul 9951, emis pe 20 octombrie, privind instituirea unor măsuri pentru aplicarea Ordinului Comandatului Acțiunii nr. 9940, din 4 octombrie.


    Ordinul 9951, emis pe 20 octombrie și semnat de Raed Arafat
Ordinul 9951, emis pe 20 octombrie și semnat de Raed Arafat

Acesta este semnat de secretarul de stat Raed Arafat, care le dispune managerilor de unități sanitare să detașeze personalul medical pe secțiile Covid.

Ei trebuie să raporteze în fiecare joi, până la ora 12.00, către centrul județean de coordonare și conducere a intervenții, respectiv către Centrul Municipiului București de Coordonare și  Conducere a Intervenției, numărul de angajați, pe categorii de personal, care au fost redistribuți din secțiile a căror activitate s-a redus către structurile care tratează pacienți Covid pozitiv.

Medicii redistribuiți în ATI, UPU și pe secțiile cu pacienți Covid

Redistribuirea trebuie să se facă pe trei categorii: către secțiile ATI, către unitățile și compartimentele de primiri urgențe, către celelalte secții Covid.

La rândul lor, cele două structuri trebuie să transmită raportările managerilor de spitale către Centrul Național de Coordonare și Conducere a Intervenției până la ora 18.00.

De asemenea, șefii de spitale trebuie să ia măsuri, pentru ca toți bolnavii infectați să primească îngrijiri, chiar dacă nu au paturi pe secțiile Covid și să-i transfere pe alte secții.

Pacienții infectați cu Covid, internați obligatoriu pe alte secții

Suferinzii sunt tratați acum pe scaune și bănci, în UPU, pentru că nu sunt paturi și pentru ei pe secțiile Covid ori sunt ținuți în ambulanțe, la poarta spitalelor.


    Pe secțiile ATI medicii duc o luptă grea pentru viața pacienților infectați cu Covid-19
Pe secțiile ATI medicii duc o luptă grea pentru viața pacienților infectați cu Covid-19

”Managerii unităților sanitare care tratează pacienți Covid pozitiv dispun măsuri pentru asigurarea tratamentului din structurile de primiri urgențe, pentru care nu se identifică paturi fizice, pentru transferul pe secțiile spitalului, inclusiv prin internarea fără loc pe secții, precum și pentru asigurarea zilnică a evaluării acestor pacienți de către medicii secțiilor de specialitate: ATI, boli infecțioase, pneumologie etc.”, se mai arată în Ordinul 9951.

Citește și: 

Povești de groază din spitale: „M-am săturat! Vreau să mor!”

Medicii sunt revoltaţi: „Ştiţi cum stau viii cu oxigen cu morţii lângă ei?“. Decizia luată de Arafat „arată ori incompetenţă, ori faptul că a răspuns la o comandă”

image
image
image
image
image
image
deschidere drum expres oradea jpg
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
barbat suparat jpg
toaleta freepik jpg
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net