Exclusiv! Ciprian Ciucu explică cum a ajuns mama lui să ocupe posturile de la stat fără concurs

Ultima actualizare:

    Ciprian Ciucu spune că nu este implicat în angajările mamei lui
Ciprian Ciucu spune că nu este implicat în angajările mamei lui

Ciprian Ciucu, candidatul PNL la sectorul 6, a fost acuzat că și-a angajat mama pensionară în mai multe posturi la stat, fără să fi dat concurs. Acesta ne-a explicat, în exclusivitate, cum a ajuns femeia să ocupe funcții în patru instituții.

Ciprian Ciucu, candidatul PNL la Primăria Sectorului 6 și președintele Agenției Naționale a Funcționarilor Publici, se află în plin scandal mediatic.

Acesta a fost acuzat că și-a angajat mama în diverse posturi, fără să fi dat concurs.

Liberalul nu neagă angajamentele femeii, dar spune ferm că nu este implicat în așa ceva.

”Eu nu am intervenit pentru mama așa cum se spune! Mama mea este membru PNL de 20 de ani și a fost susținută de PNL Sector 3 pentru poziția de consilier în cabinetul demnitarului, posturi ocupate fără concurs, că așa sunt acestea. Mai mult, eu m-am opus, dar ea are viața ei, independentă de mine. Eu detest nepotismul și mi-ar fi rușine să intervin! De aici au fost inventate o mulțime de calomnii la adresa mea”, ne-a precizat Ciucu.

Angelina Ștefan, mama lui Ciprian Ciucu, consilier în patru locuri

Angelina Ștefan, mama politicianului, a fost angajată în mai multe funcții publice. A fost consilier personal la cabinetele unor directori, post ocupat întotdeauna politic. 

Angelina Ștefan, mama lui Ciprian Ciucu, este membru PNL de 20 de ani
Angelina Ștefan, mama lui Ciprian Ciucu, este membru PNL de 20 de ani

A lucrat la Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (venit 16.042 ron/an); la ANSVSA, consilier Instituții Publice, consilier Președinte ANSVSA (venit 55.060 ron/an); la Ministerul Finanțelor Publice, consilier al Ministrului Finanțelor (venit 19.404 ron/an); la ANAF, director Cabinet al Vicepreședintelui ANAF, Sandu Costea, Șeful Antifraudă și Inspecție Fiscală (ocupă funcția din 07.09.2020).

Deputatul Ovidiu Raețchi: ”Știu că Ciucu este un om drept, curat”

”Am crescut cu Ciprian Ciucu în același cartier, in același timp. El stătea, din ce am văzut acum, în dreapta Parcului Drumul Taberei - eu în stânga. Banuiesc că am jucat fotbal pe aceleași patru terenuri din parc - si ping-pong la mesele de lângă ele. Am mers cu aceleași autobuze (368, nu?), la aceeași facultate din Romană. Am ascultat aceeași muzică - Metallica, Queen și orice rock mai gaseai în anii '90. Am citit, probabil, aceleași cărți, începând cu moda Eliade-Cioran de după Revoluție și continuând cu sud-americanii care au început să fie accesibili pe măsură ce creșteau Humanitas, Univers, Polirom sau RAO.

Nu ne-am intersectat în tinerețe - deși am fost mereu pe-aproape. Cu toate astea, tocmai pentru că împărțim o experiență comună de viață, știu că Ciucu este un om drept, curat, deștept și bine intenționat, care va fi un primar excepțional”, a scris acesta pe pagina sa de Facebook.

Cine este Ciprian Ciucu

Ciprian Ciucu are 42 de ani și s-a născut la Pitești. A fost consilier general al Municipiului București, ales pe listele PNL, din iunie 2016 până în decembrie 2019, când a demisionat pentru a deveni președinte al Agenției Naționale a Funcționarilor Publici.

În cadrul Consiliului General, a fost unul din principalii adversari ai primarului general, Gabriela Firea.

A fost comentator politic al săptămânalului Observator Cultural, unde a avut o rubrică permanentă, și a publicat în Dilema Veche și România Liberă. În Cotidianul are o rubrică permanentă pe teme de educație.

În perioada 1999–2000 a condus Centrul de Monitorizare a Activității Electorale din cadrul Partidului Național Liberal. A lucrat ulterior în administrația publică, pentru Președinția României, Ministerul Administrației Publice și Consiliul Economic și Social.

Din 2003 a ales societatea civilă, de unde a promovat politici educaționale si a dezvoltat proiecte anti-corupție (Centrul Educația 2000+, Fundația pentru Dezvoltarea Societații Civile).

A fost membru al think tankului Centrul Român de Politici Europene și a făcut parte parte din grupul de advocacy al Delegației Uniunii Europene - Team Europe.

La alegerile locale din 2020, a fost desemnat candidat pentru primăria Sectorului 6 din partea PNL, susținut și de Alianța USR-PLUS.

Citește și: 

https://www.click.ro/news/national/ciprian-ciucu-presedintele-agentiei-functionarilor-publici-si-angajat-mama-pensionara

https://www.click.ro/news/national/ciprian-ciucu-presedintele-agentiei-functionarilor-publici-si-angajat-mama-pensionara

image
image
image
image
image
image
japoneza shutterstock 1824440588 jpg
iasi oras romania jpg
masa de pranz jpeg
ligia deca cozi gradinite de vara inscriere 842028 webp
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
bani divort1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net