Evaluarea națională 2020. Condiții speciale pentru candidații cu tulburări de învățare

Ultima actualizare:

    Condiții speciale pentru candidații cu tulburări de învățare la Evaluarea națională 2020FOTO: Click!
Condiții speciale pentru candidații cu tulburări de învățare la Evaluarea națională 2020FOTO: Click!

Elevii cu tulburări de învățare pot da simularea și examenul de Evaluare națională 2020. Ca să poată da probele, părinții trebuie să depună o cerere la inspectoratul școlar de domiciliu. Elevii vor primi condiții speciale de examinare. Trebuie să facă cerere până pe 28 februarie.

Părinții elevilor din clasa a aVIII-a cu nevoi speciale mai au câteva zile să depună o cerere pentru susținerea examenului de Evaluare națională 2020 în condiții speciale. În baza acestei cereri, în funcție de tulburarea de învățare a elevului, se vor putea susține probele în săli separate, în timp mai mare decât cel normal, pot dicta unor profesori răsounsurile.

Candidații cu tulburări de învățare trebuie să facă cerere până pe 28 februarie

Inspectoratul Școlar București (ISMB) a publicat o serie de precizări cu privire la aprobarea și aplicarea măsurilor specifice de egalizare a șanselor pentru elevii/absolvenții clasei a VIII-a, la Simularea Evaluării Naționale /Evaluarea Națională, în anul școlar 2019-2020.

Astfel, până pe 28 februarie 2020 părinții pot depunde dosarele la registratura ISMB, iar în urma acestor cereri elevii vor primi condiții speciale, adaptate fiecărui caz în parte la simularea Evaluării naționale și la Evaluarea națională 2020.

Pentru adaptarea procedurilor de examen, în cadrul Evaluării Naționale, în anul școlar 2019-2020, pentru elevii cu tulburări de învățare (TSI – dislexie, disgrafie, discalculie) părinții vor depune la Registratura ISMB următoarele documente în xerocopie:

  • Certificatul de orientare școlară și profesională eliberat de către CMBRAE/ CJRAE, pentru elevii cu TSI;
  • Documentul medical din care să reiasă tipul de tulburare a învățării (dislexie/ disgrafie/ discalculie);
  • Certificat de naștere/ CI, după caz.
  • Pentru toate celelalte situații/cazuri care implică/necesită adaptarea procedurilor de examen, în cadrul Evaluării naționale, în anul școlar 2019-2020, altele decât TSI, părinții vor depune la Registratura ISMB următoarele documente în xerocopie:
  • Referatul de expertiză medico-pedagogică eliberat de către Comisia municipală de orientare școlară și profesională (Policlinica Vitan, sectorul 3);
  • Certificat de naștere/ CI, după caz.
  • Cererea tip se ridică, se completează şi se înregistrează de la/ la Registratura Inspectoratului Școlar al Municipiului București.
  • Condiţiile de egalizare a şanselor se vor aplica la Simularea Evaluării Naţionale 2020 și/ sau la Evaluarea Naţională 2020.
  • Termenul pentru depunerea documentelor la Registratura ISMB, în vederea aprobării măsurilor de egalizare a șanselor este 28 februarie 2020, după această dată fiind acceptate numai cazurile medicale acute/excepționale.

Citește și:

Fetiţa fără mâini, pe primul loc la admiterea la Liceul de Arte

Ce note a obținut Lorelai Moșneguțu la Evaluarea Națională. Se pregătește pentru Liceul de Arte

image
image
image
image
image
image
mihaela bilic instagram jpg
436310903 6801597473275047 2085105743623441656 n jpg
ceapa verde adobesotck jpg
image png
bani  foto   Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net