Evadatul Onorel, prins după o lună de la fuga din penitenciar. Fura mâncare direct din frigiderele oamenilor

Ultima actualizare:
Onorel Lupu a evadat din penitenciar în 18 aprilie
Onorel Lupu a evadat din penitenciar în 18 aprilie

Onorel Lupu, un bărbat în vârstă de 41 de ani care a evadat în urmă cu aproape o lună din Penitenciarul Ploiești, a fost prins vineri seară, 15 mai, de localnicii comunei Bălțești. Evadatul ajunsese coșmarul localnicilor din trei comune. Ziua stătea ascuns, iar noaptea ieșea la furat. Intra în casele oamenilor și le lua mâncarea din frigider, încălțările de la ușă, dar și haine și băutură.

De la sfârșitul lunii aprilie, localnicii din satul Matiţa, comuna Păcureţi, din judeţul Prahova au trăit cu frica în sân. Nu a fost noapte fără ca unul dintre localnici să nu fie victima lui Onorel Lupu. Bărbatul era fugar și flămând, astfel că intra noaptea prin casele oamenilor să caute de mâncare. A furat din cel puţin şase case din zona Păcureţi- Podenii Noi- Şoimari. Onorel a plecat dintr-o casă cu brânză, din alta cu măsline, din alta cu vin și țuică, inclusiv carnea din congelator a luat-o. Ba chiar a reușit să șterpelească două perechi de încălțări și un portofel cu câteva sute de lei.

Onorel Lupu, prins de localnici

Vineri seară, 15 mai, Onorel Lupu a fost prins de localnicii din satul Izești, comuna Bălțești, după ce mai multe persoane l-au văzut în zona unui râu, sub un mal, anunță Observatorul Prahovean.

Comunicatul IJP Prahova despre prinderea lui Onorel Lupu

”În urmă cu puțin timp, Lupu Onorel, deținutul evadat în data de 18 aprilie de la Secția Exterioară Movila Vulpii a Penitenciarului Ploiești, a fost prins pe raza comunei Podenii Noi. Acesta a fost imobilizat de către localnici și preluat imediat de polițiștii aflați în teren, care desfășurau activități pentru căutarea și prinderea acestuia. Mulțumim cetățenilor care au contribuit la prinderea sa, pentru spiritul civic de care au dat dovadă. Cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal aflat în lucru la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești", a anunțat, într-un comunica de presă, IJP Prahova.

Onorel Lupu evadase în 18 aprilie


    Onorel Lupu a evadat din penitenciar în 18 apriliefoto: News.ro
Onorel Lupu a evadat din penitenciar în 18 apriliefoto: News.ro

Potrivit polițiștilor, bărbatul este cunoscut ca hoț din locuințe. Are la activ zeci de furturi și a fost condamnat în martie 2019 la trei ani de închisoare pentru furt calificat. Surse judiciare citate de adevarul.ro spun că Onorel Lupu ar mai fi acuzat de lipsire de libertate, după ce ar fi forțat o fetiță de 13 ani să meargă împreună cu el și a ținut-o câteva zile departe de familie. Acest din urmă dosar se află încă în faza de judecată pe rolul Judecătoriei Vălenii de Munte.

Bărbatul a evadat în 18 aprilie de la o secție exterioară a penitenciarului Ploiești. Este de loc din localitatea Șoimari, cunoaște zona și se pare că s-a ascuns ziua prin pădurile din zonă. Nu a stat într-un singur loc, ci a mers pe firul apei și a reușit să se ascundă de polițiștii care au împânzit zona. Până vineri seară, când localnicii l-au zărit, l-au fugărit și l-au prins, dându-l apoi pe mâna polițiștilor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
WhatsApp Image 2024 04 20 at 09 53 05 jpeg
image
image
image
image
image
image
suflet pixabay jpg
Boieri fanarioţi călare şi o trăsură cu o familie de boieri de prim rang; desen de Chevalier Auguste de Henikstein
cavou Iulia Hasdeu jpg
virnant jpeg
Medgidia jpeg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net