Evadatul Onorel, coșmarul localnicilor din trei comune. De două săptămâni le fură mâncarea din case

Ultima actualizare:

    Onorel Lupu a evadat din penitenciar în urmă cu două săptămâni. Stă ascuns în pădure, iar noaptea iese la furatfoto: News.ro
Onorel Lupu a evadat din penitenciar în urmă cu două săptămâni. Stă ascuns în pădure, iar noaptea iese la furatfoto: News.ro

Onorel Lupu, un bărbat în vârstă de 41 de ani care a evadat în urmă cu două săptămâni din Penitenciarul Ploiești, a ajuns coșmarul localnicilor din trei comune. Ziua stă ascuns, iar noaptea iese la furat. Intră în casele oamenilor și le ia mâncarea din frigider, încălțările de la ușă, dar și haine și băutură.

De mai bine de o săptămână, localnicii din satul Matiţa, comuna Păcureţi, din judeţul Prahova trăiesc cu frica în sân. Nu există noapte fără ca unul dintre localnici să nu fie victima lui Onorel Lupu. Bărbatul este flămând, astfel că intră noaptea prin casele oamenilor să caute de mâncare. A furat până acum din cel puţin şase case din zona Păcureţi- Podenii Noi- Şoimari. Onorel a plecat dintr-o casă cu brânză, din alta cu măsline, din alta cu vin și țuică, inclusiv carnea din congelator a luat-o. Ba chiar a reușit să șterpelească două perechi de încălțări și un portofel cu câteva sute de lei.

Era închis pentru furt calificat

Localnicilor le e teamă să nu se trezească noaptea cu el în casă. Potrivit polițiștilor, bărbatul este cunoscut ca hoț din locuințe. Are la activ zeci de furturi și a fost condamnat în martie 2019 la trei ani de închisoare pentru furt calificat. Surse judiciare citate de adevarul.ro spun că Onorel Lupu ar mai fi acuzat de lipsire de libertate, după ce ar fi forțat o fetiță de 13 ani să meargă împreună cu el și a ținut-o câteva zile departe de familie. Acest din urmă dosar se află încă în faza de judecată pe rolul Judecătoriei Vălenii de Munte. „La momentul părăsirii secţiei exterioare, deţinutul era îmbrăcat cu: pantaloni de trening de culoare bleumarin, pulover de culoare gri”, a transmis Penitenciarul Ploieşti.

Ultima fotografie cu Onorel înainte de a evada din închisoare
Ultima fotografie cu Onorel înainte de a evada din închisoare

Bărbatul a evadat pe 18 aprilie de la o secție exterioară a penitenciarului Ploiești. Este de loc din localitatea Șoimari, cunoaște zona și se pare că se ascunde ziua prin pădurile din zonă. Nu stă într-un singur loc, ci merge pe firul apei și știe să se ascundă de polițiștii care au împânzit zona. Polițiștii sunt convinși că se ascunde în pădurile de la marginea satulșui Matița. Deși a furat și bani, la magazinele sătești nu a ajuns să-i cheltuiască. Cel mai greu îi e fără țigări, fiind fumător înrăit. Oamenii legii cred că fie are un complice pe care îl trimite să-i cumpere țigări, fie teama de a ieși din ascunzătoare e mai mare.

Cert este că, până va fi prins, Onorel a ajuns spaima localnicilor și coșmarul polițiștilor. Peste 150 de jandarmi, militari și polițiști îl caută neîncetat, dar deocamdată fără rezultat.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0869423933 jpg
image
image
image
image
image
image
barbat ceasca ceai cafea 12 30 2009 2 35 02 pm jpeg
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net