Epidemiologul Emilian Popovici avertizează că în septembrie am putea avea peste 1.800 de cazuri noi de coronavirus pe zi!

coronavirus-pixabay_8.jpg

Doctorii din întreaga lume au încă mari necunoscute legate de virus
foto: Pixabay.com

Emilian Popovici, vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie, a declarat că dacă rata de reproducere a infecțiilor se va menține la nivelul de 1,1 atunci la data de14 septembrie vom avea 1.880 de noi cazuri pe zi, iar la terapie intensivă ar putea exista 1.149 de persoane, față de 248 câte sunt în prezent.

În România s-a depășit pragul de 34 de mii de îmbolnăviri, având în vedere că au fost raportate 641 de cazuri noi în ultimele 24 de ore. Epidemiologul Emilian Popovici a declarat la Digi 24 că, dacă situația se va menține în același ritm, în luna septembrie ne-am putea confrunta cu un număr îngrijorător de îmbolnăviri pe zi.

Ce se poate întâmpla dacă rata infectărilor cu COVID-19 se menține

„În niciun caz nu ar trebui să ne relaxăm, pentru că mergem către o țintă care a fost proiectată de biostatisticianul Valentin Pârvu încă de acum vreo două luni, când, a precizat acesta, la un număr bazal de reproducere de 1,1 în data de 14 august este posibil să ne confruntăm cu aproximativ 800 de infecții noi pe zi. Iată că treptat-treptat, în ultima perioadă ne-am apropiat de această predicție. Vorbim de biostatistică. Are o valoare de predictibilitate indiscutabilă. Este foarte probabil ca proiecțiile să fie atinse”, a explicat dr. Emilian Popovici.

O nouă proiecție pentru data de 14 septembrie, care ne arată că dacă ne vom meține pe trendul de 1,1 pentru numărul bazal de reproducere, este probabil ca la acea dată să ne confruntăm chiar cu 1.880 de cazuri noi pe zi și cu o cifră „zdrobitoare” și la terapie intensivă - în jur de 1.149 de pacienți, a fost făcută de Emilian Popovici, miercuri, 15 iulie.

„Este extrem de important să conștientizăm măsurile acestea de protecție și să le luăm, pentru că altfel, acest virus nu ne va ierta”, a avertizat epidemiologul. „Este ca și când am sta cu geamurile și cu ușile deschise la casă și ne-am mira că intră hoțul în casă, că ne mai fură și ne-am mai și supăra!”, a spus Emilian Popovici, vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1