El e parlamentarul-record! În 26 de ani și-a făcut vilă-OZN

Ultima actualizare:

    Verestoy Attila  (62 de ani) este considerat eminenţa cenuşie a  UDMR şi unul  dintre cei mai bogaţi  parlamentariFoto: Mediafax
Verestoy Attila (62 de ani) este considerat eminenţa cenuşie a UDMR şi unul dintre cei mai bogaţi parlamentariFoto: Mediafax

Attila. Verestoy Attila. Este unul dintre cei mai cunoscuţi lideri UDMR. La 62 de ani, inginerul chimist din Odorheiu Secuiesc a devenit, după alegerile din 11 decembrie, senator pentru a şaptea oară.

A terminat Institutul Politehnic din Bucureşti, Facultatea de Tehnologie Chimică. Este unul dintre oamenii a căror viaţă s-a schimbat brusc, în bine, la Revoluţie. Izgonirea lui Ceauşescu l-a găsit cercetător ştiinţific principal la Institutul de Cercetare şi proiectare pentru Chimie Anorganică şi Metale Neferoase din Bucureşti. A intrat în Consiliul Provizoriu de Unitate Naţională (un fel de Parlament la acea vreme) în februarie 1990 pe post de şef al Departamentului Minorităţi. Era în anticamera puterii din România şi nu a mai ieşit de acolo 27 de ani. Este căsătorit şi are un băiat, Attila Verestóy Jr, în vârstă de 39 de ani. 

În 1992, când se formează primul Parlament bicameral post-revoluţie, bazat pe Constituţia din 1991, Verestoy devenea senator de Harghita. Şi-a păstrat mandatul în toate alegerile şi peste toate vremurile. Are locul lui în Parlament şi o poreclă dată de Traian Băsescu, care, în loc să-i micşoreze procentele pe drumul spre Parlament, i le-a mărit: i se spune ”drujba lui Dumnezeu”. Motivul? Implicarea sa în afacerile cu lemn. Acuzaţiile nu au fost dovedite, dar cert este că afacerile familiei sale se desfăşoară aproape în toate domeniile, de la industria prelucrării lemnului, la agricultură, de la produse chimice, alcool şi comunicaţii la transporturi, mass-media şi investiţii financiare. Senatorul UDMR Verestoy Attila este socotit unul dintre cei mai bogaţi politicieni, având o avere de câteva zeci de milioane de euro.

Ultima declaraţie de avere a lui Verestoy este o lungă lista de conturi şi acţiuni la  bursă. Pe scurt, politicianul deţine aproximativ 8,5 milioane de euro în diverse conturi, are împrumuturi acordate în valoare de 6,5 milioane de euro şi acţiuni de aproximativ 30 de milioane de lei, adică 6,6 milioane de euro. În total, aproximativ 21,6 milioane de euro. Liderul UDMR deţine şi un portofoliu imobiliar impresionant, format din 6 terenuri, două case de locuit (la Vlădicească şi Cristuru Secuiesc) şi 3 apartamente (două în Bucureşti şi unul în Odorheiu Secuiesc). La mai multe mandate, dom senator!

Are vilă-OZN la Tâncăbeşti

simeon stalpnicul png

Vila din satul Vlădiceasca, din zona lacului Tâncăbeşti, este cu adevărat uimitoare. Arată că o nava spaţială, iar dimensiunile acesteia sunt impresionante: terenul aferent este de 13.927 metri pătraţi, locuinţa are o suprafaţă de 573 metri pătraţi, anexele au 423 metri pătraţi, iar o construcţie provizorie ocupă 101 metri pătraţi. Potrivit jurnaliştilor de la stirilekanald.ro, politicianul şi-a montat nu mai puţin de 15 camere de supraveghere care păzesc domeniul impresionant.

Accident grav în 2011

simeon stalpnicul png

A trecut pe lângă moarte pe 17 noiembrie 2011, când, în urma unui accident de maşină petrecut în judeţul Cluj, s-a răsturnat cu maşina şi a suferit o fractură urâtă de gambă la piciorul drept. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net