Echipa Muma Pădurii a plantat un hectar de pădure în județul Bistrița-Năsăud

Ultima actualizare:

    Mmembrii echipei Muma Pădurii au reușit să planteze un hectar de pădure în județul Bistrița-Năsăudfoto: arhiva personală
Mmembrii echipei Muma Pădurii au reușit să planteze un hectar de pădure în județul Bistrița-Năsăudfoto: arhiva personală

Om cu om și pom cu pom! Așa pot fi readuse la viață pădurile României și așa și-au propus să acționeze fii și fiicele Mumei Pădurii. După ce anul trecut au lansat o inițiativă curajoasă prin care și-au propus să planteze un copac pentru fiecare brățară cumpărată de la ei, echipa Muma Pădurii a avut parte la finele săptămânii trecute de prima sa acțiune de plantare.

Înarmați cu multă voință și bucuria de a vedea cum primii copaci ai Mumei prind rădăcini, datorită efortului tuturor celor care au cumpărat până acum brățări de la ei, membrii echipei Muma Pădurii au reușit să planteze un hectar de pădure în județul Bistrița-Năsăud. Mai precis, 5.000 de puieți care se vor transforma în copaci puternici și, mai apoi, într-o pădure falnică.

Acțiunea de plantare a avut loc pe 25, 26 și 27 martie, în satul Țăgșoru, comuna Budești, din județul Bistrița-Năsăud, acolo unde alături de alți voluntari, pământul roditor a primit cu brațele deschise copăceii. „Am promis și ne-am ținut de cuvânt”, spune Filip Bașchir, unul dintre fondatorii Muma Pădurii. „Suntem din cale afară de bucuroși să vedem că 5.000 de puieți de-ai Mumei prind acum viață și vor deveni, peste ani, o pădure frumoasă și sănătoasă. Reușita este a tuturor celor care au făcut posibilă această plantare, cei care au cumpărat brățări din magazinul Mumei și primii care ne-au oferit încrederea lor. Le mulțumim tuturor pentru asta! Abia am început și n-avem de gând să ne oprim aici, pentru că împreună, om cu om și pom cu pom, reușim”, mai spune antreprenorul social.

În total, au fost plantate cinci hectare de copaci

În satul Țăgșoru au fost plantate, pe lângă hectarul de copaci al Mumei Pădurii, alte patru hectare de pădure, cu sprijinul Tășuleasa Social. „În aceste trei zile de plantare – prima plantare a Mumei, de fapt – i-am avut alături și pe cei de la Tășuleasa Social, astfel că la final au fost plantate cinci hectare de copaci. Vrem să le mulțumim pentru că am învățat și încă mai avem multe de învățat de la domniile lor”, mai spune Filip Bașchir.  

Misiunea celor de la Muma Pădurii nu se oprește aici, pentru că tinerii antreprenori și-au propus să continue acțiunile de împădurire, dar și să ducă mai departe mesajul despre importanța pădurilor în viețile noastre, ale tuturor, pentru că, până la urmă, mâine respirăm ceea ce azi plantăm. Defrișările iresponsabile trebuie să fie combătute, iar Filip Baschir, Robert Szkokan, Mădălina Boțu și Robert Antal, cei patru membrii fondatori ai Mumei Pădurii, au înțeles că o criză a pădurilor este și o criză a dezinformării. Astfel aceștia își duc mai departe misiunea „o brățară vândută = un copac plantat”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net