Ecaterina Andronescu a fost revocată din funcție. Interimar va fi Daniel Breaz

Ultima actualizare:

    Preşedintele Klaus Iohannis a semnat luni, 5 august, decretele de revocare a Ecaterinei Andronescu de la Ministerul EducaţieiFOTO: Click!
Preşedintele Klaus Iohannis a semnat luni, 5 august, decretele de revocare a Ecaterinei Andronescu de la Ministerul EducaţieiFOTO: Click!

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat luni, 5 august, decretele de revocare a Ecaterinei Andronescu de la Ministerul Educaţiei şi de numire a ministrului Culturii Daniel Breaz ca interimar.

Ecaterina Andronescu nu mai este ministru al educației, iar pentru 45 de zile va fi interimar Daniel Breaz, ministrul culturii.

”Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat luni, 5 august a.c., următoarele decrete: Decret prin care se revocă din funcţia de membru al Guvernului doamna Ecaterina Andronescu, ministrul educaţiei naţionale; Decret prin care desemnează domnul Valer-Daniel Breaz, ministrul culturii şi identităţii naţionale, ca ministru al educaţiei naţionale, interimar”, anunţă Administraţia Prezidenţială.

De a fost revocată Ecaterina Andronescu

Premierul Viorica Dăncilă a demis-o vineri pe Ecaterina Andronescu din funcţia de ministru al Educaţiei.

”Am decis să o demit astăzi pe doamna Ecaterina Andronescu din funcţia de Ministru al Educaţiei pentru declaraţiile profund greşite făcute recent în cadrul unei emisiuni televizate”, a anunţat premierul pe pagina sa de Facebook.

Ecaterina Andronescu a declarat, vineri (2 august), într-o intervenţie telefonică la Digi24, că nu a avut intenţia de a o acuza pe Alexandra sau pe părinţii ei când a spus că a „învăţat de acasă să nu se urce cu străini în maşină”. Ea a precizat că a propus o campanie în şcoli pentru a-i învăţa pe copii să se ferească de răufăcători.

Andronescu a afirmat că a aflat de la televiziune despre demiterea sa, pentru că nu a fost contactată de Viorica Dăncilă pentru a fi informată sau pentru a i se cere explicaţii, scrie news.ro.

Ecaterina Andronescu a fost ministru al educației din 16 noiembrie 2018. Anterior a mai avut această funcție de trei ori și a fost secretar de stat în perioada 1995 – 1996.

Citește și

Se amână școala? Se discută la Guvern începerea cursurilor la 16 septembrie

Calendarul anului școlar 2019 – 2020. Dispare o vacanță

image
image
image
image
image
image
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net