Admiterea liceu 2019. Când și cum se face repartizarea

rezultate_simulare_evaluare_nationala_2019.jpg

rezultate_simulare_evaluare_nationala_2019
Admiterea la liceu în anul 2019 se va face vineri, 12 iulie. Repartizarea absolvenților de gimnaziu în liceu se va face computerizat.
FOTO: Click!

Admiterea la liceu în anul 2019 se va face vineri, 12 iulie, a anunțat Ministerul Educației. Repartizarea absolvenților de gimnaziu în liceu se va face computerizat.

Absolvenții claselor a VIII-a au emoții până marți, 25 iunie, când se vor afișa rezultatele la  Evaluarea națională 2019. Va urma repartizarea computerizată la liceu, programată pe 12 iulie.

Admiterea la liceu 2019. Când și cum se face repartizarea

După afişarea rezultatelor le Evaluare națională, demarți, 25 iunie, în perioada 3 - 7 iulie, absolvenţii clasei a VIII-a şi părinţii acestora, asistaţi de diriginţii claselor a VIII-a, vor completa opţiunile din fişele de înscriere pentru admiterea la liceu. Vor parcurge aceeaşi procedură şi absolvenţii clasei a VIII-a care doresc să fie admişi în licee din alt judeţ.

Verificarea de către părinţi şi candidaţi a fişelor, corectarea greşelilor în baza de date computerizată şi listarea fişelor corectate din calculator sunt prevăzute în intervalul 4 - 8 iulie.

Admiterea la liceu 2019. Cum se face repartizarea

 • Repartizarea computerizată în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a este programată vineri, 12 iulie 2019.
 • Media de admitere, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu a absolvenţilor învăţământului gimnazial, se calculează astfel: 80% media de la Evaluarea națională, iar 20% va fi media generală de absolvire a claselor a V-a - a VIII-a.
 • Admiterea la liceu 2019 va depinde de numărul de opțiuni realiste făcute de fiecare elev în parte. Chiar și în cazul în care media este mare, este important ca elevul să aibă cât mai multe opțiuni pentru șanse cât mai mari să ajungă la liceul dorit.
 • Citește și
 • Topul liceelor din București. Cele mai bune colegii din sectoarele Capitalei

 • Gabriela, angajată ca sudor încă de pe băncile şcolii

Loading...
 
 

Citește și

 • elevi in practica la scoala profesionala

  Absolvenții de gimnaziu se pregătesc să intre în clasa a IX-a, la liceu sau la școala profesională. Sunt peste 52.000 de locuri în învățământul profesional și 134.000 la liceu. Dacă aleg ”profesionala”, elevii vor primi burse de 400 de lei lunar, diplome recunoscute în toată Europa și pot fi angajați imediat.

 • elevi la scoala profesionala fac practica

  Elevii primesc burse și cadouri chiar din clasa a IX-a. Școala Austriacă Comercială din România, o’SCAR, pregătește comercianți-vânzători și lucrători în turism, meserii foarte căutate. Elevii fac practică în cele mai mari hipermarket-uri și hoteluri din Capitală.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1