Dosarul mitei pentru permise de la Suceava. Cei 14 suspecți petrec Crăciunul în spatele gratiilor

perchezitii_in_dosarul_mita_la_suceava.png

Percheziții în dosarul mită la Serviciul Permise din Suceava
Procurorii DNA au reușit să destructureze la Suceava cea mai rețea de mită pentru obținerea permiselor de conducere din ultimii ani
Citeste tot despre: 

Cele 14 persoane arestate în dosarul șpăgilor de la Serviciul Permise și Înmatriculări Suceava au primit mandate pentru 30 de zile. Ei își vor petrece Crăciunul în arestul Inspectoratului de Poliție al Județului. Soluția pronunțată ieri de Curtea de Apel Suceava este definitivă și nu mai poate fi contestată.

Magistrații de drepturi și libertăți de la Curtea de Apel Suceava au analizat contestațiile formulate de toți inculpații iar ieri au decis să le respingă. Suspecții au strâns din șpăgi peste 2,2 milioane de euro. Procurorii DNA Suceava spun că este vorba bani ţinuţi cash, în case, maşini sau ascunşi prin diferite locuri.

 

Cine sunt cei 14 suspecți de la Suceava din dosarul”Mită pentru permise”

 

Printre cei 14 suspecți sunt opt funcționari ai Serviciului Permise și Înmatriculări Suceava: comisarul-șef Radu-Ionuț Obreja, fost șef al structurii, Cristian Blîndu, Paul Alexandru Butnariu, Nicolae-Cezar Macoviciuc, Iulian-Florin Mihăescu, Leon-Ionuț Mihăescu, Anamaria Pascal și Gheorghe Ionel Perijoc. Alături de ei a fost reținut un ofițer al Direcției Generale Anticorupție, Serviciul Județean Suceava, Mihail Martin, care aflase de șpăgi și a decis să le acopere. Din grupare fac parte și alte cinci persoane, instructori pe la diferite școli de șoferi din județ, anume Florin Bolohan, Silviu Lucian Pandelea, Costică Boicu, Ionică Mirăuță și Radu Popovici.

 

Cum acționau suspecții de la Suceava în dosarul mitei pentru permise

 

Potrivit procurorilor DNA, gruparea era condusă de comisarul-șef Radu-Ionuț Obreja, care, în anumite zile, în funcție de numărul de candidați care fraudau proba teoretică, putea încasa cu titlu de mită peste 20.000 euro. În marea majoritate a situațiilor, sumele de bani primite cu titlu de mită erau predate în cursul aceleiași zile unei persoane de încredere din anturajul acestuia, responsabil cu “albirea banilor”. Concret, pentru a ascunde natura ilicită a sumelor de bani obținute cu titlu de mită, persoana respectivă fie achiziționa diverse imobile al căror proprietar era în fapt inculpatul Radu-Ionuț Obreja, fie transforma sumele de bani în valută convertibilă pe piața neagră a schimbului ilegal de valută.

 

 

Citiți și

 

Cum arată „mita din lighean”. Procurorii DNA au publicat imaginile

 

Un milion de euro ascunși în găleți, ligheane și în pereți la Permise și RAR Suceava

 

Loading...
 
 

Citește și

  • Valiză cu bani

    Procurorii DNA au publicat primele imagini cu „mita din lighean” descoperită în urma unor percheziții efectuate joi, 26 noiembrie, la Serviciul Permise Suceava și Registrul Auto Român. Banii, în valoare totală de peste un milion de euro, erau ascunși în găleți, ligheane, serviete, seifuri și chiar în pereții instituției. Au fost descoperite însă și alte bunuri de la ceasuri de lux și bijuterii până la mașini.

  • Procurorii DNA au descoperit aproape 1 milion de euro ascunși în găleți, ligheane și chiar în pereți, în timpul perchezițiilor de joi, de la Serviciul Permise Suceava, RAR, dar și la domiciliile unor angajați. Dosarul vizează fapte de corupție comise din perioada 2018-2020. S-a decapitat, astfel, una dintre cele mai mari rețele infarcționale din Suceava.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1