Dosarul Colectiv la ultimul termen: Procurorii au cerut 15 ani închisoare pentru pompierii care au controlat clubul

club_colectiv.jpg

dosar colectiv, ultimul termen, pedepse maxime pentru pompieri, 15 ani închisoare
În urma tragediei din Clubul Colectiv, 64 de tineri și-au pierdut viața.

La ultimul termen în procesul de fond al dosarului Colectiv, procurorii au cerut pedeapsa maximă pentru cei doi pompieri care au controlat clubul înainte de incediu și nu au luat măsuri, deși știau că acesta nu deținea aviz de securitate în caz de incendiu.

Căpitan Radu Antonina, ofiţer activ în cadrul ISUBIF şi căpitan(r) Matei George Petrică, fost ofiţer activ în cadrul ISUBIF, sunt acuzați de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave şi uzurpare de calităţi oficiale, pedeapsa maximă fiind de 15 ani. Totodată, DNA a cerut că ISU să fie obligată de instanță să contribuie la plata daunelor cerute de răniții și de rudele celor decedați, în urma incendiului, ca parte responsabilă civilmente.

Potrivit DNA, în perioada septembrie 2014 - 30 octombrie 2015, cei doi ofiţeri ISU, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu, cu bună ştiinţă, nu şi-au îndeplinit obligaţiile ce decurgeau din conţinutul prevederilor legale privind prevenirea şi apărarea împotriva incendiilor, deşi au luat cunoştinţă şi au constatat că acel club din Bucureşti (care până la data de 6 octombrie 2014 a funcţionat ca persoană juridică SC Music Hall SRL Bucureşti, iar după această dată ca persoană juridică SC Colectiv Club SRL Bucureşti) desfăşura activităţi specifice fără a deţine aviz/autorizaţie de securitate la incendiu.

Pompierii știau despre nereguli

Procurorii au reţinut că cei doi au permis funcţionarea în continuare a societăţii în condiţiile constatate şi nu au întreprins nicio măsură pentru intrarea în legalitate din acest punct de vedere, fiind astfel cauzată vătămarea drepturilor şi intereselor legitime ale unor persoane fizice prin permanenta punere în pericol a vieţii, sănătăţii, integrităţii corporale a acestora şi a angajaţilor care s-au aflat în incinta clubului Colectiv în perioada septembrie 2014 - 30 octombrie 2015, dar şi ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov.

Deşi au făcut mai multe deplasări la clubul Colectiv, Antonina Radu şi George Matei nu au întocmit niciun act de control, cu niciun prilej şi nici nu au întreprins vreo măsură pentru ca această societate să fie luată în evidenţă de către ISU Bucureşti pentru că funcţiona fără aviz/autorizaţie de securitate la incendiu, aşa cum erau obligaţi de actele normative ce reglementează activitatea în domeniu, scrie agerpres.ro.

Cristian Popescu Pierdone, 15 ani de închisoare

Procurorii au cerut câte 15 ani de închisoare pentru Cristian Popescu Piedone și pentru alte foste angajate ale Primăriei Sectorul 4, pentru abuz în serviciu și complicitate la abuz în serviciu, câte 12 ani de închisoare pentru patronii clublului: George Alin Anastasescu, Paul Gancea și Alin Mincu pentru ucidere din culpă în formă agravantă. Tot 12 ani de închisoare au cerut pentru cei doi artificieri din seara tragediei, iar pentru administratorul firmei care a montat artificiile, Daniela Niță, pedeapsa cerută este de 14 ani.

Citește și:

Scrisoare deschisă a răniților din Clubul Colectiv către autoritățile statului român

Imagini terifiante cu ultimele clipe din clubul Colectiv. Video care vă poate afecta emoțional!

 

 

 

 

Loading...
 
 

Citește și

  • Câţi oameni trebuie să mai moară în România pentru a se schimba ceva? La trei ani de la tragedia din “Colectiv”, tot nu avem un spital pentru mari arşi, nu mai avem nici măcar bancă de piele, copiii merg în continuare în şcoli fără autorizaţii de la pompieri, tinerii în cluburi care stau să se prăbuşească, iar spitalele sunt bântuite de aceleaşi infecţii mortale.

  • “Banat”, cea mai mare navă de pasageri din flota fluvială, cu o capacitate de 300 de locuri, a fost reconstruită şi relansată marţi la apă. La proiectul de modernizare a ambarcaţiunii muncise şi Andrei Bucă, unul dintre tinerii care au murit în incendiul de la Colectiv. Tatăl său, directorul şantierului naval, a finalizat ambiţiosul proiect.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1