Dosarul în care Dan Șova a fost condamnat pentru luare de mită se reia

Ultima actualizare:

    Dan Șova a stat în închisoare doar șase luni din condamnarea de trei ani
Dan Șova a stat în închisoare doar șase luni din condamnarea de trei ani

Ca un joc de domino cad sentințele date în marile dosare de corupție după ce Curtea Constituțională a cerut complete specializate. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a desfiinţat, luni, sentinţa de trei ani de închisoare primită de fostul ministru al Transporturilor Dan Şova în dosarul CET Govora

Înalta Curte a anunțat luni că decizia în dosarul CET Govora, în care Dan Şova a fost condamnat la 3 ani de închisoare este desfiinţată. Potrivit news.ro, cauza a fost retrimisă spre soluţionare Curţii de Apel Bucureşti, decizia fiind definitivă. În acest dosar, în care Şova este acuzat că a luat mită 100.000 de euro pentru a asigura încheierea unui contract între CET Govora şi o firmă de avocatură, el fusese condamnat definitiv de instanţa supremă la trei ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă. Ulterior, el a fost eliberat din închisoare, după ce a contestat completurile de 5 judecători de la ICCJ.

Povestea dosarului deschis împotriva lui Dan Șova

Potrivit procurorilor DNA, în perioada octombrie 2011 - iulie 2014, Dan Şova a pretins sume de bani şi a primit în total 100.000 de euro de la o persoană denunţătoare, în schimbul traficării influenţei sale pe care o avea pe lângă Mihai Bălan, director general al CET Govora SA. Acesta din urmă trebuia să asigure încheierea unor contracte de asistenţă juridică cu o anumită societate de avocatură, contracte de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro/lună. DNA mai arăta că aceste contracte nu erau justificate pentru că atunci CET Govora avea un departament juridic în care îşi desfăşurau activitatea şase jurişti, iar problematica dosarelor aflate în lucru nu impunea asistenţă din partea vreunei societăţi de avocaţi. În 20 iunie 2018, fostul senator şi ministru al Transporturilor Dan Şova a fost condamnat definitiv de instanţa supremă la trei ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă, în dosarul CET Govora. În decembrie 2018, Şova a fost eliberat din închisoare, după ce instanţa a admis în principiu contestaţia în anulare formulată de Şova.

Citiți și

Condamnarea lui Dan Șova a fost desființată. Dosarul se va rejudeca

Dan Șova, Rudel Obreja și Alina Bica, eliberați din închisoare! Urmează Elena Udrea?

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net